начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

РЕКЛАМНИ СЪОРЪЖЕНИЯ ВЪРХУ СТЕНА НА БЛОК

Казуси за недвижими имоти

РЕКЛАМНИ СЪОРЪЖЕНИЯ ВЪРХУ СТЕНА НА БЛОК

Мнениеот dadrillg » 10 Яну 2007, 18:47

две трети от съседите ми се подписаха в подписка, че желаят поставянето на рекламен билборд на една от стените на блока. аз не съм съгласна, тъй като живея в краен апартамент и става дума точно за една от стените ми. Те пък са съгласни, защото са вътрешни апартаменти и нямат външни стени. освен това ще си разделят по 80 лева на месец. (колкото е прихода от поставянето на билборда)
какво трябва да направя за да им попреча да поставят билборда.
не че ще ми пречи, но не искам да дупчат в стената, тъй като знам че се получават течове. освен това билборда ще свети, точно в моята тераса и то в стаята където спя. Дане говорим че ще се наложи да си преместя климатика от другата страна на терасата - което ще ми струва близо 300 лева (демонтаж, монтаж, удължаване на тръбите, наливане на нов фреон)
и тези 80 лева, които ще си разделим (при това по равно 15-те собственици, въпреки че повечето са в гарсониери, а аз съм в тристаен) не ме топлят по никакъв начин.
Моля посъветвайте ме. И ако някой е наясно какви са цените за поставяне на билборд на стена в София...защото 80 лв. ми се струват адски смешно.
dadrillg
Нов потребител

Мнениеот marter » 11 Яну 2007, 09:41

:roll: Съветвам Ви да се запознаете внимателно и подробно с дял ІV от Закона за собствеността (ЗС - чл. 37-чл.49), регламентиращ ЕТАЖНАТА СОБСТВЕНОСТ. Много важен е чл. 45 !!!
Друго, което е много съществено в случая е ПУРНЕС (Правилник за управлението, реда и надзора на етажната собственост). В него има много "тънкости". Имайте предвид, че според рачпоредбите на :wink: чл. 7 от същия "Общото събрание се свиква чрез :shock: ЛИЧНИ ПОКАНИ, които трябва да се връчат най- малко три дни преди събранието, а в бързи случаи - най-малко 24 часа преди това...." Този член с четирите си алинеи е важен, тъй като, ако не е спазена тази процедура, решенията на общото събрание са нищожни. Трябва много подробно да се запознаете с :idea: ПУРНЕС и ЗС (дял ІV).
Не зная дали сте от София, но според наредба на Столичен общински съвет (СОС) "Наредба за преместваемите обекти и рекламни елементи на територията на Столична община" (чл. 13, ал.1, т. 4) е забранено поставянето на рекламни и информационни елементи върху фасади на жилищни сгради, с изключение на калканни стени и покриви. Освен това трябва да има и необходимото разрешение за поставяне. За София може да подадете писмена жалба в: Столична община; Столичен инспекторат към СО; сектор "Реклама" към СО. Уточнявам, че Столичен инспекторат и сектор "Реклама" са с адрес на ул. "Париж" 5 и съответно ул. "Париж" 3. В Столичен инспекторат по сигнали на граждани (писмени) ще се извърши проверка по случая и ако има основание - виновните ще бъдат санкционирани. Държа да отбележа, че ако не сте от София, в другите големи градове на страната има подобни наредби. Проверете в съответната община :roll: .
marter
Потребител

Назад към Имотни казуси