начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

НЕДЕЕСПОСОБЕН СОБСТВЕНИК

Казуси за недвижими имоти

НЕДЕЕСПОСОБЕН СОБСТВЕНИК

Мнениеот kronos_vt » 01 Яну 2007, 19:12

Имам проблем с прехвърлянето на имот, собственост на една семейна двойка, защтото мъжът е в несъстояние да изкаже правото си за продажба(претърпял е 2 инсулта).
Въпросът ми е : По какъв начин съпругата ще може да ми прехвърли имота?
Бързият отговор ще ми е от полза(цитиране на текст от закона и пр.).
Благодаря за съдействието!
kronos_vt
Нов потребител

Re: НЕДЕЕСПОСОБЕН СОБСТВЕНИК

Мнениеот donna » 01 Яну 2007, 19:18

kronos_vt написа:Имам проблем с прехвърлянето на имот, собственост на една семейна двойка, защтото мъжът е в несъстояние да изкаже правото си за продажба(претърпял е 2 инсулта).
Въпросът ми е : По какъв начин съпругата ще може да ми прехвърли имота?
Бързият отговор ще ми е от полза(цитиране на текст от закона и пр.).
Благодаря за съдействието!

Е това е нагло от ваша страна ...да ви се цитират и текстове ,нотариуса е отказал нали така .....не че няма възможност ................,не че няма там един текст в СК ,но поне нотариусите които познавам отказват и са прави :lol:
donna
Старши потребител

Мнениеот kronos_vt » 01 Яну 2007, 19:39

Няма нищо неморално в това да изпълниш желанието на един стар човек - да осугури финанси за децата си!
Проблемът е единствено в състоянието му - неспособен да защити правото, да даде основа на най-близките до него хора .
kronos_vt
Нов потребител

Мнениеот donna » 01 Яну 2007, 19:52

kronos_vt написа:Няма нищо неморално в това да изпълниш желанието на един стар човек - да осугури финанси за децата си!
Проблемът е единствено в състоянието му - неспособен да защити правото, да даде основа на най-близките до него хора .

Е как хем има желание ,хем не може да си защитити правото :lol: и още "несъстояние да изкаже правото си за продажба"

На мен пределно ми е ясно в какво състояние е човека след инсулта ,също ми е ясно ,че нотариуса отказва да изповяда сделката и много добре ви е обяснил защо.

Сигурна съм ,че въпросния съпруг идея си няма какво е намислила жена му....щял да осигурява прехраната ...........глупости ,намерили сте изгоден имот и се чудите как да го придобиете .Добре ,че нотариуса е излязъл свестен ,че е отказал да изповяда сделката.
donna
Старши потребител

Мнениеот d_d » 01 Яну 2007, 20:52

kronos_vt написа:....... да изпълниш желанието на един стар човек....

и как разбра , че именно това е желанието на човека ? щом нотариуса не може да го разбере , значи и ти не можеш, освен ако си екстрасенс.
d_d
Потребител

Мнениеот ana_maria » 03 Яну 2007, 08:57

Контекста на въпроса е " как да измамя нотариуса". Нагло! Не можете, освен ако не искате да носите отговорностите на това свое деяние. Човек е дееспособен след навършване на 18 годишна възраст до момента на отнемане на дееспособността. Това важи включително за хора с психични заболявания! :!:
ana_maria
Младши потребител

Назад към Имотни казуси