- Дата и час: 25 Ное 2024, 02:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
конкурс за младши магистрати Vol.1
|
|
Момчета и момичета без връзки и покровители въпреки всичко пробваите и не се отказваите. Да системата е корумпирана и то страшно и всяко здраво звено в нея се атакува и унищожава със страшни сила и злоба, но само това е начина да се пречисти. При мен поне така беш, трябваше дълго време да живея в друг град далеч от семейството и родните си, а когато имах пари обядвах с варени гевреци и когато по някакво чудо успях да се преместя в родния си град и да заявя позиция по делата си се срешнах включително и с псувните на ръководството, но аз съм и ще бъда на поста си защото вярвам че омразата им ги прави по-слаби, а всичко което не ме убива ме прави по-силен.
- mistik
- Младши потребител
Този господин, който обяви, че конкурса се отлага, аз лично не го познавам, не го чух да се представя, така че не мога да кажа името му. Предполагам, че е член на някоя от комисиите. Той съобщи, че конкурса "за съжаление няма да се проведе днес", а "ще бъде отложен поради изтичане на вътрешна информация на някой стадии от подготовката на казусите". Това според мен е достатъчно, за да сме сигурни, че казусите, показани във в-к "Монитор" са именно същите казуси. Освен това имаше кандидати, които още с идването носеха вестника, и така всички разбрахме за това. Така, че според мен нямаше какво друго да направят. Въпросинят господин ни предаде извинения от гл. прокурор, но не го чух да казва, че той го е отменил. Според мен самите комисии имат това право, след като при създалата се ситуация провеждането му би било обективно невъзможно.
На мен ми е интересно сега ще има ли "ресто на парите" или който дал - дал?
Или ще важат за следващата дата.
На мен ми е интересно сега ще има ли "ресто на парите" или който дал - дал?
Или ще важат за следващата дата.
- dozn03
- Потребител
Сега всичко ми стана ясно На всичкото отгоре от многото приказки по повод на въпросния скандал,ми поднесоха информация,че на устния за администратвни на някои хора били раздадени предварително двете билетчета за устния изпит....Боже,пази България!
- kasidi
- Потребител
eeeeeeeeeeee, kasidi, чак пък да ти раздадат предварително билетчетата на устния е май пресилено, та нали бяхме по шест човека в залите. А и ще е срамно да не можеш да научиш 30 въпроса
- denni_law
- Младши потребител
Знаете ли, когато разбрах за конкурса, мислех че ще се явя, по-късно, премисляйки, реших че след като ще кандидатствам само за едно място, в един град, и дори да премина някои от бариерите няма да ме класират, защото не съм съгласувала участието си с подходящите фигури, реших, че няма да участвам.
След случилото се, незнам кога ще съм готова да се явя на такъв конкурс.
Откровено, благодаря на хората дали публичност на тази история и ги поздравявам за куража.
След случилото се, незнам кога ще съм готова да се явя на такъв конкурс.
Откровено, благодаря на хората дали публичност на тази история и ги поздравявам за куража.
- zlasenova
- Младши потребител
denny-law,както виждаш от форума досега не съм си помисляла и коментирала подобни неща.Днес,обаче след скандала се отвързаха най-различини езици и всичко това се коментираше.Аз дори не съм в състояние да се сетя за билетчетата за устния,но при толкова много шестици,реално е при това подхвърляне и при това изнасяне на казуси ,да се допусне и това.Това не означава,и се надявам че ти не си сред тези.
- kasidi
- Потребител
Колеги, не мога да повярвам, че най-накрая някой се осмели да изнесе информация пред медиите за това, което се случва по време на прословутите конкурси за младши магистрати! Не че досега не е изтичала информация, не че досега конкурсите не са били порочни, не че не е имало кой да покаже истината на някой вестник.... просто досега предварителната информация явно е попадала на "точното" място и никой не е имал полза да я разгласи. Поздравления г- Владимир Петров /който и да си ти, каквото и да е истинското ти име/. Година след година, Наредба след Наредба се опитват да наложат честно, демократично и реално конкурсно поведение, обаче не би... тези, които са се явявали през есента на 2004г. на конкурсите за младши магистрати помнят, че тогава дори оценката на устния изпит не ти казваха... "Резултатите ще излязат до седмица" ... ама това, че си излязъл доволен и удовлетворен от начина, по който си отговорил на изпитната комисия, това... после се оказа една голяма заблуда когато излязоха резултати /просто си е вървяло наддаването/ . Е, кой да ни убеди, че всичко е наред, как да отидем смело и вярващи в себе си на конкурс, не знам колеги... не знам...
- millenna
- Младши потребител
а на конкурса през 2003, който спечелих и бях класирана, така и не ме назначиха - дори не стигна предложение до ВСС. За сметка на това, на мое място назначиха други двама - първия некласирал се, а вторият с 3.00 на казуса.
- mimij
- Младши потребител
Колеги, а не мислите ли, че с гафа днес възниква съмение и за конкурса за младши съдии другата седмица? Вярно - независими са, но се провеждат по една и съща процедура. А щом се оказва, че тази процедура не е надеждна, тогава би следвало да се спре и следващия конкурс.
Къде е Еврокомисията да види какво се случва?
А иначе, направи ли ви впечатление, че по двете най-гледани телевизии нищо не се каза? Обществото нищо не знае за случващото се. Само ние тук си хортуваме. Аз звъннах днес до БТВ, от там казаха "ще предадем" и това беше.
Къде е Еврокомисията да види какво се случва?
А иначе, направи ли ви впечатление, че по двете най-гледани телевизии нищо не се каза? Обществото нищо не знае за случващото се. Само ние тук си хортуваме. Аз звъннах днес до БТВ, от там казаха "ще предадем" и това беше.
- donnamob
- Младши потребител
Крещяща проява на корупция и неправомерно влияние!!!
Че защо да ви озадачава, колеги?! Не ви ли е ясно, че работата е дирижирана централно - политиците дърпат конците на правосъдието, на политиците - криминалният контингент (хората с парите де!)
Аз бях на т. нар. "конкурс":!::?: днес в СУ и се убедих, че ни правят на маймуни - хората без връзки може направо да лягат да умират, защото "случайни" хора не се допускат...
Който и сега не вярва, значи просто е от "другите", не-"случайните"!
Едно само не ми е ясно - как да си вземем обратно парите тези, които пътувахме от провинцията?
Аз бях на т. нар. "конкурс":!::?: днес в СУ и се убедих, че ни правят на маймуни - хората без връзки може направо да лягат да умират, защото "случайни" хора не се допускат...
Който и сега не вярва, значи просто е от "другите", не-"случайните"!
Едно само не ми е ясно - как да си вземем обратно парите тези, които пътувахме от провинцията?
Последна промяна Rommel на 09 Дек 2006, 00:34, променена общо 1 път
- Rommel
- Младши потребител
Обадих се преди малко на наште да ги питам за новините и големия скандал? Знаеха подробно за всичко друго, но за нашата история разбраха едва от мен. Познати казаха, че само по "Скат" е имало коментари. Ако и утре мълчат тези, на които работата им е да бият камбаната....
- donnamob
- Младши потребител
Това не е вярно - и по ВТВ, и по Нова казаха малко по случая. Но тези данни остават в периферията на фона на трагедиите от последните два дни / 18 загинали, тежко ранени, опит за убийства и т.н./. Определено тези неща все пак са по-важни за обществото от нашия конкурс, не мислите ли?!
- dozn03
- Потребител
Всяка от новините е важна - и за загиналите хора, и за загиващата надежда в правосъдието. Защото и двете са от значение за по-спокойния живот на изстрадалия ни народ! Не мога да се съглася, че акцентът трябва да е върху това, кой кого се опитал да убие, да подкупи, и само по "по периферията" - за избора на тези, които ще се борят с престъпността. Не може да се шуми около последствията и да премълчават причините!
Сравнете с начина на отразяване по ВВС.
Сравнете с начина на отразяване по ВВС.
- donnamob
- Младши потребител
Добро утро, колеги! Аз също не разбрах скандалът да е отразен в някоя от медиите, а всъщност става дума за доста голям скандал... Трагедията в Бяла е жестока, загинаха невинни хора, кой крив кой прав.. тепърва ще се установява, но опороченият конкурс за младши магистрати е скандал, който следваше да се отрази в електронните медии.. не знам какво става, каква е тая мистериозна тайна около това, защо не се отразява, защо не се говори, защо само ние тук си го коментираме, нали уж ще премахваме корупцията... хм.. наистина къде е сега Еврокомисията да ни види... колко сме жалки...
- millenna
- Младши потребител
Здравейте,колеги! Аз също бях в залата на СУ. Това,което стана е доказателство за безсилието ни срещу мафията в тая държава! Не мога да проумея как си позволяват да се гаврят с хората, които хвърлят толкова усилия и средства! Колко време трябва да мине, за да се изчисти системата от некадърници, попаднали там не по легален начин! До кога ще продължават безобразните назначения на "богопомазаните"? Каква е гаранцията,че нещо ще се промени, нима следващите няма да са като другите и ще допуснат случайни хора като нас да станат прокурори! Аз лично не виждам светлина в тунела, но по-лошото е ,че цялото ни обществото страда от това!
- kris81
- Нов потребител
Аз, една от явилите се и спечелили миналогодишния конкурс за мл. прокурори (за щастие с оглед последните събития, с оценки 5,00 на писмения и 5,70 на устния), заявявам, че подкрепям напълно и безрезервно действията на Главния прокурор по отношение на отлагането на конкурса, макар и да не съм убедена в това дали са или не са нормативно регламентирани към момента на извършването им.
По отношение на всички колеги, които са били в залите вчера, пренастроили са работните си графици, вложили са средства и са се преборили с мъглата по пътищата: не се настройвайте песимистично и безнадеждно. Да, и в моя випуск имаше "богопомазани", но имаше и такива като мен, без вуйчо владика, с родители-неюристи, с по няколко потребителски кредита. С оглед на случилото се на 8.12, лично аз съм убедена, че в следващия випуск младши прокурори процентът на човеците на човеците ще е едноцифрено число. Пожелавам Ви успех, воля и издържливост да не се обезсърчите и да издържите на напрежението.
По отношение на всички колеги, които са били в залите вчера, пренастроили са работните си графици, вложили са средства и са се преборили с мъглата по пътищата: не се настройвайте песимистично и безнадеждно. Да, и в моя випуск имаше "богопомазани", но имаше и такива като мен, без вуйчо владика, с родители-неюристи, с по няколко потребителски кредита. С оглед на случилото се на 8.12, лично аз съм убедена, че в следващия випуск младши прокурори процентът на човеците на човеците ще е едноцифрено число. Пожелавам Ви успех, воля и издържливост да не се обезсърчите и да издържите на напрежението.
- sunshine_75
- Потребител
|
|