- Дата и час: 25 Ное 2024, 02:31 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
конкурс за младши магистрати Vol.1
|
|
koи закони ще си носите на изпита, освен наказателните закони ще носите ли и други, аз по моите закони имам писани някои работи отпреди, дали ще е проблем
- iva_kari
- Младши потребител
и аз се чудя дали в казуса ще има гражданскоправен елемент и дали да нося други закони освен НК и НПК.Колеги за мл. прокурори четете ли и гражданско право?
- anna2006
- Младши потребител
Колеги, един съвет и от мен - вземете си Закона за изпълнение на наказанията и закона за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. На първия изпит за мл. прокурори се падна въпрос именно по ЗБППМН. Успех. Хубаво ще е ако имате стария НПК и него да си вземете - често казуса включва въпроси от стари и нови разпоредби.
Последна промяна allana на 07 Дек 2006, 11:48, променена общо 1 път
- allana
- Младши потребител
Подкрепям изцяло мнението на "преждеговорившата" колежка. Аз имам намерение да си нося всичко това. Колкото до гражданско-правния елемент, ако има такъв, то надали ще е нещо кой знае какво, та да се носят камари от нормативни актове. Много тежат
- octavius
- Потребител
Мисля че има малка вероятност да ни трябват закони различни от НК и НПК...но все пак който иска може да си ги носи. За принтирани закони мисля че разрешават. Дано да няма неприятни изненади.....Моята логика е че ще дадат казус от най-често срещаните престъпления...все пак не трябва да е нещо много сложно. Мислех си за казуса от 2004г....тогава се явявахме много колеги, но за жалост резултатите бяха плачевни....дори за тези които си бяха капацитети...като си помисля че първенеца на випуска изкара 3.00 - нещо не беше наред тогава с оценките.
Миналата година казуса беше доста благодатен и даваше широка основа за вариации и размисли......мисля че това е целта на комисията - да прецени може ли кандидатът да разсъждава юридически и прави ли разлика между сходните институти.....
Дано тези размисли и страсти са ми отполза
Успех на всички!
Миналата година казуса беше доста благодатен и даваше широка основа за вариации и размисли......мисля че това е целта на комисията - да прецени може ли кандидатът да разсъждава юридически и прави ли разлика между сходните институти.....
Дано тези размисли и страсти са ми отполза
Успех на всички!
- vikin
- Младши потребител
Аз съм се явявала веднъж само на прокурорския /през 2004 г., изкарах 4.50 на писмения/, не беше много сложен, но имаше нужда от Закона за БППМН, който не носих. Затова сега се интересувам дали може да си го изпринтя, заедно със ЗИН и да си ги взема.
- andronika
- Потребител
Изпитът бе отложен от главния прокурор ,поради изтичане на информация-казусите са побликувани във в-к"Монитор". Пак станахме за смях.
Р.S.После се чудят ,защо се говори че класираните предварително се знаят.Излиза че и с изпит, и без изпит , работата с назначаването в нашата съдебна система става по" втория начин".
Р.S.После се чудят ,защо се говори че класираните предварително се знаят.Излиза че и с изпит, и без изпит , работата с назначаването в нашата съдебна система става по" втория начин".
- ARlet
- Младши потребител
Ще използвам една перафраза от известна песен - "Не спете спокойно, деца!" А бъдете будни. Сега е моментът да се предявят мощно искове с правно осонвание чл. 49 ЗЗД, във вр. с чл. 45, ал. 1 ЗЗД. Да покажете, че добре сте усвоили основни правни институти. Не споменавам ЗОВГПД, защото ВСС са извън държавата
- oho_boho
- Потребител
Не е ли знаково името, което е избрал неизвестният информатор на "Монитор" - Владимир Петров?
Конкурсните комисии - 15 човека затворени в нощта преди писмения изпит да мъдрят казусите. "Немаше ни джиесеми, ни интернет". Могат и един-два казуса да измислят, защо да се морят за десет. Публикуване в сайта на ВСС на разработките на всички кандидати с рецензиите на проверяващите. Публични устни изпити на преминалите бариерата. Кандидатства се за участие в публични съдебни заседания, нали. След като обществото може да наблюдава и усеща резултата от работата на магистратите, нека наблюдава и как ги назначават.
Кога ще стане това? Н И К О Г А.
Конкурсните комисии - 15 човека затворени в нощта преди писмения изпит да мъдрят казусите. "Немаше ни джиесеми, ни интернет". Могат и един-два казуса да измислят, защо да се морят за десет. Публикуване в сайта на ВСС на разработките на всички кандидати с рецензиите на проверяващите. Публични устни изпити на преминалите бариерата. Кандидатства се за участие в публични съдебни заседания, нали. След като обществото може да наблюдава и усеща резултата от работата на магистратите, нека наблюдава и как ги назначават.
Кога ще стане това? Н И К О Г А.
- RinTimTim
- Потребител
Вече го е имало преди 09.09
oho_boho написа:Да, това е една страхотна идея. Трябва да се постави на обсъждане!
Подобно нещо е имало, не се шегувам, но за изготввянето на плана на гр.София.
"Затваряни" са били специалисти в лаборатория за да изготвят на спокойстиве плана...
и да няма прадварително запознати къде след време ще е най-изгодно да си собственик...
Не мога да посоча къде го прочетох, но ми направи невероятно впечатление.
А по наше време - купил си бил Х земя и после хооооп изведнъж научил, че там ще минава магистралата....
и бил очарован от късмета си.
Това за магистрала "Тракия" някакъв днешен управник даваше обяснение кака така е взел над 400 дка бааааааш на правилното място...
- krem_karamel
- Потребител
КОЛЕГИ КАК ЩЕ МЕ УБЕДЯТ СЕГА ДА ОТИДА НА КОНКУРС,АЗ СЪМ СКЕПТИЧНО НАСТРОЕН И НЕ БЯХ ДНЕС В СУ, КАК ДА СЕ ЯВА СЕГА НА 15 ИЛИ НА СЛЕДВАЩИЯ НАСРОЧЕН ДРУГ ТАКЪВ.............
- malanoche
- Потребител
Добре, ама какви вреди сме претърпели? Те просто казаха, че го отлагат поради тази причина - изтичането на информация и не го проведоха. Щяхме да сме претърпели вреди ако въпреки това го бяха провели. Аз съм зле с гражданското право, но не ми идват наум никакви вреди. Те изрично казаха, че при представяне на документ, удостоверящ разходи за транспорт, ще ги възстановят. Освен да искаме обещететение за загубения работен ден /което всъщност са 2-3 часа максимум реално за мен поне/. Ако някой има други идеи, моля, нека ги сподели. Иначе е много добра идея и бих направила такова нещо, ако мога да се обоснова подходящо обаче.
А иначе цялата история е много гадна. Не че досега не сме чували, че така стават назначенията, но все пак като не си го видял наистина си мислиш, че може би не е точно така, че дори и да има някои такива, остават и бройки за обикновенните кандидати. А сега стана абсолютно известно. И няма как да се самозаблуждаваме. И сега остава въпроса: Каква е гаранцията, че при следващия конкурс няма да бъде същото, но няма да се намери този добросъвестен /ако не е имал някакави други подбути/ човек, който да съобщи в пресата. Може би такава гаранция може да има в някаква степен, ако разберат кои са виновния/те и получат съответните наказания, защото това си е чисто престъпление по служба.
Честит 8-ми декември и весело празнуване на всички!
А иначе цялата история е много гадна. Не че досега не сме чували, че така стават назначенията, но все пак като не си го видял наистина си мислиш, че може би не е точно така, че дори и да има някои такива, остават и бройки за обикновенните кандидати. А сега стана абсолютно известно. И няма как да се самозаблуждаваме. И сега остава въпроса: Каква е гаранцията, че при следващия конкурс няма да бъде същото, но няма да се намери този добросъвестен /ако не е имал някакави други подбути/ човек, който да съобщи в пресата. Може би такава гаранция може да има в някаква степен, ако разберат кои са виновния/те и получат съответните наказания, защото това си е чисто престъпление по служба.
Честит 8-ми декември и весело празнуване на всички!
- dozn03
- Потребител
Колеги, как така ще се яви Главния прокурор на Републиката и ще отложи изпита ? На кое от правомощията си се позовава или цитира номера на решението на ВСС ? И какво значи "отлага се", къде е уредена процедура по отлагане провеждането на конкурс за младши магистрати ? Какво се отлага, на какво основание и от кого.
Но, нали всичко и без това е опорочено, като ще е порочна процедурата - то тя е такава от началото до края. Но пък нямат основание и за прекратяване. Защото те като ги мислят наредбите, ги мислят така че да ги нагодят или за конкретен случай или на половина. Голяма простотия.
Но, нали всичко и без това е опорочено, като ще е порочна процедурата - то тя е такава от началото до края. Но пък нямат основание и за прекратяване. Защото те като ги мислят наредбите, ги мислят така че да ги нагодят или за конкретен случай или на половина. Голяма простотия.
- zlasenova
- Младши потребител
Нека някой от явилите се съобщи, отвориха ли пликовете с казусите за писмения изпит днес в залите, как са извършили проверка дали някои от казусите съвпадат с публикуваните във вестника.
- zlasenova
- Младши потребител
Първо отложиха процедурата по "ПРЕБРОЯВАНЕТО НА КАНДИДАТ БАЛЪЦИТЕ" с 1 ч., а след това казаха, че няма да има днес конкурс без да отварят и четът какъвто и да е казус !!!
- Ramires1
- Нов потребител
|
|