Здравейте колеги,
имам следния принципен въпрос: Парцел, за който има проект и издадено строително разрешение за изграждане на хотелски комплекс. Парцелът е с функция "обслужваща", а не "жилищна". Самият проект от своя страна предвижда застрояването на хотел от апартаментен тип т.е. има си реално обособени обекти в него. Същността на въпроса ми е: ако сградата се изгради по архитектурен проект, а именно като хотел, възможно ли е собственик да си продава след това отделните апартаменти на хора за живеене без изобщо да се ползва като хотел, т.е. така изградения хотел да си се продаде като една обикновена жилищна сграда (Етажна собственост).
Посъветвайте ме къде мога да получа някаква по-конкретна информация и да почерпя юридически аргументи в тази връзка.
- Дата и час: 29 Ное 2024, 06:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Може ли хотел да се првърне в жилищна сграда???
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Hi,
според мен може да има проблеми от гледна точка ползването след това на апартаментите. Ако построиш хотел, оцевидно не можеш да ползваш апартаментите за жилищни нужди - ще си нарушиш условията на разрешението за ползване. Виж т. 29 и 30 от пър. 5 на ДР на ЗУТ за жилище и за жилищна сграда. Не намерих разпоредби специално за хотел, каквито може и да има
според мен може да има проблеми от гледна точка ползването след това на апартаментите. Ако построиш хотел, оцевидно не можеш да ползваш апартаментите за жилищни нужди - ще си нарушиш условията на разрешението за ползване. Виж т. 29 и 30 от пър. 5 на ДР на ЗУТ за жилище и за жилищна сграда. Не намерих разпоредби специално за хотел, каквито може и да има
- iata
- Потребител
след завършване на строителството могат да извършат преустройство, като досегашните хотелски стаи и апартаменти да се превърнат в ателиета. Имах подобни сделки за имоти от бивши хотели в Сл. бряг - х-л Грамада 1 и Грамада 2. Понастоящем всичко там е собственост на отделни лица и не е хотел.
- d_d
- Потребител
Благодаря за отговорите колеги.
d_d можеш ли да ме насочин към някой конкретен нормативен акт в тази връзка. Какъв е начина и процедурата за преустройство в ателиета спеациално?
Благодаря много предварително.
d_d можеш ли да ме насочин към някой конкретен нормативен акт в тази връзка. Какъв е начина и процедурата за преустройство в ателиета спеациално?
Благодаря много предварително.
- valeva
- Младши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|