- Дата и час: 29 Ное 2024, 06:59 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
трудности при вадене на нотариален акт за собственост
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
трудности при вадене на нотариален акт за собственост
Здравейте, за първи път съм в този форум. Имам следния проблем: аз, сестра ми и майка ми сме наследници на една селска къща, а документите с които разполагаме са: нотариално завещание от 1935г. (с марки на Царство България) в полза на дядо ми, удостоверения за наследници, стигащи до нас, актуална данъчна оценка и скица на имота. След разговора ми с нотариуската по район разбрах че тези документи НЕ били достатъчни за изваждането на нотариален акт за собственост, а трябвало да се прави обстоятелствена проверка поради липсата на какъвто и да е предишен нотариален акт. От друга страна е видно че къщата не е държавна собственост, защото през всички тези години дядо ми, а после и баща ми са плащали данъците й. Може ли да получа по-конкретна информация дали наистина се налага такава проверка в този случай и ако да, каква е процедурата стъпка по стъпка, колко време отнема и колко струва. Благодаря Ви.
- neikov
- Нов потребител
Trqbva da se mine procedurata, za da se ustanovi, 4e imota ne e darjavna ili obshtinska sobstvenost - shte vi izdadat dokument za tova.No vi savetvam a potarsite advokat - taka shte spestite vreme i nervi, a i toi shte vi nabavi vsi4ki neobhodimi dokumenti, za da moje da polu4ite notarialen akt.
- Solei
- Нов потребител
Това означава, че адвокатът ще ме снабди само с бланките или че самият той може да подава документите в областната управа вместо мен. Трябва да му издам пълномощно ли?
- neikov
- Нов потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|