- Дата и час: 25 Ное 2024, 01:41 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
конкурс за младши магистрати Vol.1
|
|
няма ли така да извърши престъпленията по 339 и 194 в идеална съвкупност и кражбата и убийството в реална
- iva_kari
- Младши потребител
Аз мисля,че ако кражбата е била с цел да се извърши убийство то последното поглъща незаконното притежание на оръжие.
- stani76
- Младши потребител
Още няма списъци.....
Много ми е интересен въпросът какво ще стане с колегите, които получат високи оценки и балът им стигне да две или по-вече места - къде ще ги назначат щом като вече няма ред на предпочитанията?
Много ми е интересен въпросът какво ще стане с колегите, които получат високи оценки и балът им стигне да две или по-вече места - къде ще ги назначат щом като вече няма ред на предпочитанията?
- vikin
- Младши потребител
Списъците би трябвало да се се публикуват най-късно утре, иначе как ще се спази срокът в който може да се обажалва решението за допускане или не??
- pleasure
- Младши потребител
Ще има ред на предпочитанията, но след като стане известно окончателното класиране. Тогава всеки класиран кандидат ще подаде заявление съгласно Наредбата и в него ще укаже поредността на желанията си. Или поне така се случи на приключилия конкурс за съдии в админ. съдилища.
- dozn03
- Потребител
Според мен не би трябвало да има проблем с документите...нали ако има нередовност служителя в съответния съд/прокуратура не трябва да ги приема.... или така се надявам... Друг е въпросът че може да ги забутат някъде по невнимание и например да не ги изпратят...
А относно класирането малко не ми е ясно..нали трябва първоначално да те класират за някъде....как първо те определят щом ти стига бала за няколко места, как определят къде е мястото където е най-добре да бъдеш назначен, щом не знаят какво е твоето желание.
Мисля че не го измислиха много добре тази година.... дано не стане голяма обърквация и нещата да се проточат както за един от конкурсите за следователи преди две години....назначените встъпаха в длъжност чак след по-вече от половин година след класирането...
А относно класирането малко не ми е ясно..нали трябва първоначално да те класират за някъде....как първо те определят щом ти стига бала за няколко места, как определят къде е мястото където е най-добре да бъдеш назначен, щом не знаят какво е твоето желание.
Мисля че не го измислиха много добре тази година.... дано не стане голяма обърквация и нещата да се проточат както за един от конкурсите за следователи преди две години....назначените встъпаха в длъжност чак след по-вече от половин година след класирането...
- vikin
- Младши потребител
Колега Викинг, следих приключилия вече конкурс за съдии в админ. съдилища и мисля, че нашето класиране ще се направи по същия ред. А именно: първо правят общо класиране само по бал / без значение от местата, за които кандидатсва всеки/. След това дават 1 седмица срок, в който всеки класиран трябва да подаде заявление до ВСС, в което да посочи поредността на желанията си. След това се пристъпва към гласуване на класираните кандидати, като се започва от първия по бал и така надолу, докато се изчерпат местата. Като първия се гласува с първото посочено желание и следващите също, докато в един момент ще дойде ред на кандидат, за който няма да има вече свободно място за първото му желание и ще се гласува за второто му желание. И т.н. докато се изчерпят местата /или кандидатите /. Според мен това е доста правилна и справедлива система. Дано наистина да бъде така и с нашите конкурси.
- dozn03
- Потребител
Или по-точно:
http://212.122.184.99/bg/jobs/mlprok/mlpr-dop.html
http://212.122.184.99/bg/jobs/mlprok/mlpr-dop.html
- ospernik
- Нов потребител
Колеги, един въпрос. Към кой момент следва да се прецени чистото съдебно минало на дееца - към момента на извършване на деянието или към момента на постановяване на наказанието, доколкото идеята е да се приложи 78А?
Според мен - към моментана деянието, но моля дайте мнения по въпроса!
Според мен - към моментана деянието, но моля дайте мнения по въпроса!
- octavius
- Потребител
Моментът се преценява към извършване на деянието. НК изисква към този момент деецът да не е осъждан за престъление от общ характер и да не е освобождаван от наказателна отговорност. Това не означава чисто съдебно минало, защото е възможно деецът да е осъждан за престъпление от частен характер и това не е пречка за прилагане на чл.78а НК.
- e__mi
- Нов потребител
Благодаря за мнението, Еми! Използвах понятието "чисто съдебно минало", защото става дума за конкретен казус, в който лицето към момента на деянието е неосъждано, но преди постановяване на наказанието извършва друго престъпление, за което в момента на "наказването" по първото има вече влязла в сила присъда. Благодаря още веднъж!
- octavius
- Потребител
|
|