начало

Сарафов иска до Коледа доклади за нападенията в молове и домашното насилие Сарафов иска до Коледа доклади за нападенията в молове и домашното насилие

Проблем с работодател! ПОМОГНЕТЕ СПЕШНО Е!!!

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Проблем с работодател! ПОМОГНЕТЕ СПЕШНО Е!!!

Мнениеот mynika » 28 Ное 2006, 20:01

Здравейте!
Имам спешно питане за един мой проблем. Ситуацията е следната: на изпитателен срок съм, получих дископатия и излязох болничен. Говорих с началника ми как да напусна. Те ми казаха, че договора на изпитване е в полза на работодателя и става с 1 м предизвестие само. Друг начин нямало, освен да не се ява на работа, да плащам обезщетение на фирмата или да ме уволнят дисциплинарно, ако не се ява на работа след изтичане на болничния ми. Aз там не мога да се върна да работя, нито час, и не знам как да напусна. Има ли други начини да напусна веднага? Има ли възможност да си пусна едномесечно предизвестие за напускане и да си продължа болничния до края на предизвестието? Това законно ли ще бъде, ако не, как да постъпя ?
Предваритело благодаря!
mynika
Младши потребител

Мнениеот prnedev » 28 Ное 2006, 20:47

Има ли възможност да си пусна едномесечно предизвестие за напускане и да си продължа болничния до края на предизвестието?

Има. Точно така направете.
prnedev
Активен потребител

Проблем с работодател

Мнениеот marter » 29 Ное 2006, 09:49

:wink: Дори 75 дни след приключване на трудовото правоотношение може да ползвате болнични.
marter
Потребител

Проблем с работодател

Мнениеот marter » 29 Ное 2006, 10:07

:wink: Искам да кажа, че до 75 дни може да си ползвате болнични след прекратяване на трудовото правоотношение, т. е. представяте болничните на бившия си работодател и чакате да бъдат изплатени. Не би трябвало да имате проблем с плащането, тъй като за този осигурителен риск парите се превеждат от НОИ на работодателя, а той трябва да ви ги даде :idea: . marter@lex.bg
marter
Потребител

Re: Проблем с работодател! ПОМОГНЕТЕ СПЕШНО Е!!!

Мнениеот baligo » 29 Ное 2006, 10:51

mynika написа:...освен да не се ява на работа, да плащам обезщетение на фирмата или да ме уволнят дисциплинарно, ако не се ява на работа след изтичане на болничния ми...

Аз мисля, че вашият работодател заслужава точно това:

marter написа:...до 75 дни може да си ползвате болнични след прекратяване на трудовото правоотношение, т. е. представяте болничните на бившия си работодател и чакате да бъдат изплатени...

Имам колега, който напускайки работа, си "контузи" палеца на лявата ръка и няколко месеца беше в болнични след това. :)
baligo
Младши потребител

Назад към Трудово право