- Дата и час: 24 Ное 2024, 23:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
конкурс за младши магистрати Vol.1
|
|
Френдо, лошо няма. От прочетеното ми стана ясно, че "Слугите" искат да станат "господари"/нормално е , все пак "младсхи магистрат" не е титла по наследство, която получават хуманоиди със синя кръв/, а за "децата" недей бра грижа, те са гледали и XXL. За тях основна грижа имат мама и татко. От дискусиите в този форум, бъди сигурен, че те са направили своя правилен избор. На господарите им прилича да гледат отгоре.
- gargamel4o
- Нов потребител
svetlio80tm,
абсолютно съм наясно за какво ми плащат като дознател, а след като в закона е предвидена възможност и прокурора да извършва действия по разследването значи няма проблем и това да се включва в работата ти и съответно да ти плащат за него. Но едва ли ти плащат за това да разкарваш дознателите по 100 за всяко дело. Извинявай, ако греша, но както си описал начина ти на работа, си правя извод, че определено не си В СРП. Не, че това има значение относно качествата на прокура, но в СРП имат толкова много дела, съответно и дознателите в районните управления на СДП - също, а и разстоянията са такива, че аз за два месеца не мога обективно да те посетя сто пъти дори да имам и само твоето дело /което е много далеч от истината/. А и ти ще имаш толкова дела, че и един път ще ти много да ме видиш. Това беше обяснила и колежката анна2006. И на мен от делата, които съм водила от самото начало до сега ми е въранто само едно, и то защото след като съответния прокурор преработи докладваното от мен на дискета обвинение както той прецени, впоследствие решил, че трябва да е по друг начин. Обаче и при нас доста хора напуснаха от април до сега и се налага да довършвам доста "чужди" дела, някои от които точно така върнати.
Иначе интерпретацията на другия колега с "господар" и "слуга" е и доста вярна, и привидна. Всеки както се чувства.
А и прокурорите, които си разбират от работата, но и имат поне малко стаж не им необходимо да четат всяка буква, с едно прелистване виждат какво е свършено. А прокурорите, с които се случвало да работя по-често и познават начина ми на работа въобще не си губят и това време.
Така, че не се вживявай толкова - според мен лично /извинявай, просто ме провокира към прямота/ начинът ти на работа показва тотална липса на опит, иначе не искам да кажа нищо лошо.
А всички останали извинявайте, защото реално това няма нищо общо с темата.
абсолютно съм наясно за какво ми плащат като дознател, а след като в закона е предвидена възможност и прокурора да извършва действия по разследването значи няма проблем и това да се включва в работата ти и съответно да ти плащат за него. Но едва ли ти плащат за това да разкарваш дознателите по 100 за всяко дело. Извинявай, ако греша, но както си описал начина ти на работа, си правя извод, че определено не си В СРП. Не, че това има значение относно качествата на прокура, но в СРП имат толкова много дела, съответно и дознателите в районните управления на СДП - също, а и разстоянията са такива, че аз за два месеца не мога обективно да те посетя сто пъти дори да имам и само твоето дело /което е много далеч от истината/. А и ти ще имаш толкова дела, че и един път ще ти много да ме видиш. Това беше обяснила и колежката анна2006. И на мен от делата, които съм водила от самото начало до сега ми е въранто само едно, и то защото след като съответния прокурор преработи докладваното от мен на дискета обвинение както той прецени, впоследствие решил, че трябва да е по друг начин. Обаче и при нас доста хора напуснаха от април до сега и се налага да довършвам доста "чужди" дела, някои от които точно така върнати.
Иначе интерпретацията на другия колега с "господар" и "слуга" е и доста вярна, и привидна. Всеки както се чувства.
А и прокурорите, които си разбират от работата, но и имат поне малко стаж не им необходимо да четат всяка буква, с едно прелистване виждат какво е свършено. А прокурорите, с които се случвало да работя по-често и познават начина ми на работа въобще не си губят и това време.
Така, че не се вживявай толкова - според мен лично /извинявай, просто ме провокира към прямота/ начинът ти на работа показва тотална липса на опит, иначе не искам да кажа нищо лошо.
А всички останали извинявайте, защото реално това няма нищо общо с темата.
- dozn03
- Потребител
Може ли някой да ми каже дали на конкурс за "младши прокурор" има гражданскоправни казуси? Предварително благодаря за информацията!
- m_ilieva77
- Младши потребител
Досега нямаше гражданскоправен елемент в казусите за младши прокурори, но сега как ще е, едва ли знае някой.
- bestdog
- Младши потребител
??
Kolega dozn03,nikoi ne e kazal 4e imam opit.No nali ste naqsno,4e koi kakto svikne da raboti mu ostava za cql jivot.Toest pala4orite si ostavat pala4ori,a az se opitvam da se staraq.Tova 4e rabotite s opredelen prokuror i toi poznava na4ina vi na rabota,ne go opravdava da podhojda povurhnostno kum ne6tata.Znaete kak e,edin podpis da go nqma i vsi4ko otiva v kanala.Lipsata na takuv moje da ne se dulji na va6a nemurlivost,a prosto na nevnimanie-na vseki moje da se slu4i.Taka 4e delata tr da se gledat dobre,prelistvaneto samo ne go odobrqvam.Jelaq vi uspehi v rabotata i ako ste kandidatstvali za konkursa-dano go spe4elite!Lek den:)
- svetlio80tm
- Младши потребител
Абе това ли е най-важното, колега.Много са кандидатите....това е ясно....дали са 20 или 30 човека за едно място....все са много!!!
- pleasure
- Младши потребител
Благодаря Светльо, и аз ти пожелавам успех в работата! Това, което казваш е много хубаво и правилно. Ако имаш възможност /време/ продължавай да работиш по този начин. Аз просто се опитах да покажа, че на някои места /конкретно в СРП/ не евъзможно да се работи по този начин. Толкова са затрупани с дела, че просто обективно не е възможно. А като натрупаш опит ще видиш, че с едно прелистване само ще откриеш ако има СПН. Конкретно за подписите, само като погледнеш бланката и несъзнателно фиксираш местата за подписи и констатираш липсата им, ако има такава. Още виднъж успех!!!
- dozn03
- Потребител
Разбира се, че е важен списъка с допуснатите. Като се има предвид, че в различните градове са имали различни изисквания към документите на кандидатите, както и това, че входящите номера са били давани на хвърчащи листчета, за мен няма да бъде изненада, ако има "нередовности" с документите или "липсващи". Това е важно за обжалването. Представете си, че за кандидат, подал заявления в различна градове, се оказва, че в един от градовете негови документи няма. Почти на 99% е сигурно, че кандидатът няма как да докаже, че е бил там. Лошото е, че като публикуват списъка на допуснатите, надали ще посочат в него и избраните от всеки градове..., за да може всеки да провери как транспортирането и прегледа на документите са се отразили на вече заявеното.
- donnamob
- Младши потребител
Да,така е.В Плевен напр. ме питаха защо не подавам оригинал на свидетелството за съдимост и искаха да посоча в кой съд съм го подала...Във Враца пък дори не си правиха труда да погледнат какви документи подавам...взеха джобчето-дадоха ми номерче и толкова..
Колкото до темите,които се обсъждат тук-четете практиката-тя казва всичко.
Колкото до темите,които се обсъждат тук-четете практиката-тя казва всичко.
- advokatka1
- Младши потребител
Advokatke1 я постави някой въпрос от практиката, че аз нямам възможност да я чета!!!Благодаря!!!
"PANTA REI"
- viktor79
- Потребител
изпит за магистрати
Какво стана с тези списъци? Няма да има време да отреагираме ако е станал някакъв гаф...?! Някой знае ли нещо по въпроса?
- dil_d
- Младши потребител
Колеги е дневния ред за 29 на ВСС е вписано че ще се утвърди списък на допуснатите и на недопуснатите кандидати в конкурсите за назначаване на: - младши съдии - младши прокурори и предложение за преразпределение на членовете на определените с решение на ВСС по протокол № 47/15.11.2006 г. поименни състави на конкурсните комисии за провеждане на конкурса за младши съдии.
- antoniaaatanasova
- Младши потребител
Което означава, че най-рано в петък(ако някой си направи труда да качи протоколът от заседанието) или в понеделник (понякога чак тогава го качват) ще може да се види:)
- pleasure
- Младши потребител
Колеги имам един въпрос от материалното право = каква ще е квалификацията при следната хипотеза: едно лице е придобило по незаконен начин огнестрелно оръжие (напр. чрез кражба) и след това го използва за да извърши с него умишлено убийство.
Ще се радвам да чуя какви са вашите мнения!
Ще се радвам да чуя какви са вашите мнения!
- vikin
- Младши потребител
?
налице са 3 престъпления колега
- svetlio80tm
- Младши потребител
3 престъпления.......хм...!!!
Може би имате предвид кражбата на оръжието, последващото му незаконно държане и извършеното убийство с него???
Може да се мисли над реална съвкупност между 339 и 115 например???
Може би имате предвид кражбата на оръжието, последващото му незаконно държане и извършеното убийство с него???
Може да се мисли над реална съвкупност между 339 и 115 например???
- pleasure
- Младши потребител
Въпросът ми е по скоро за съотношението на приготовлението, каквото представлява набавянето на средството (оръжието) към извършеното умишлено убийство....
- vikin
- Младши потребител
|
|