начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Незаконни гаражи!

Казуси за недвижими имоти

Незаконни гаражи!

Мнениеот ogan » 25 Ное 2006, 00:32

Преди години сключих договор за наем - за ползване на общинска земя, където имаме построен гараж, с идеята по късно да закупя, местото, за което обаче категорично ми отказаха по късно.
Живея на друго място, в друг квартал, скоро получих писмо че ако не платя дължимата сума заедно с лихвата( която ми се вижда доста солена) срещу мен ще се образува съдебно производство!
Някой знае ли какви ще са последствията от това?
Гаража, го ползваме изключително рядко, но за съжаление е необходим, тъй като в квартала е пълно с т. нар. роми, които нямат да оставят колата ни здрава даже за една нощ! В същото време те строят непрекъснато незаконни къщи, автомивки и какво ли не!
Нима законите са само за българите!
Моля за вашето мнение!
ogan
Младши потребител

Re: Незаконни гаражи!

Мнениеот divain » 25 Ное 2006, 20:56

ogan написа:Преди години сключих договор за наем - за ползване на общинска земя, където имаме построен гараж, с идеята по късно да закупя, местото, за което обаче категорично ми отказаха по късно.

Да. Така е. Не е все едно да си купиш земята от физическо лице и от общината. Това е земя със различен статут .... и т. н.

Живея на друго място, в друг квартал, скоро получих писмо че ако не платя дължимата сума заедно с лихвата( която ми се вижда доста солена) срещу мен ще се образува съдебно производство!
Някой знае ли какви ще са последствията от това?

Ако имате договор за наем и той не е изтекъл , а Вие не си плащате наема , то естествено те ще си съберат дължимото ..... при всички случаи.

Гаража, го ползваме изключително рядко, но за съжаление е необходим, тъй като в квартала е пълно с т. нар. роми, които нямат да оставят колата ни здрава даже за една нощ! В същото време те строят непрекъснато незаконни къщи, автомивки и какво ли не!
Нима законите са само за българите!

За ОГРОМНО съжаление е така . Даже да съм по- точна " не за всички българи" , а за по- бедните , тези без "X-5","Q-7"... И Т. Н.
Моля за вашето мнение!
divain
Потребител

Мнениеот ogan » 26 Ное 2006, 22:25

:cry: :cry: :cry: :cry:
Вероятно трябва да платя в най скоро време ако не желая допълнителни неприатности. :( :( :(
ogan
Младши потребител

Мнениеот hella » 30 Ное 2006, 15:54

Задължително платете дължимите наемни суми и занапред плащайте редовно, ако държите да ползвате гаража.
За съжаление, в отношенията по продажби на имоти - частна общинска собственост Общината действа в качеството си на частноправен субект и само от добрата й воля зависи дали да пристъпи към продажбата.
В повечето общини ежегодно се съставят от администрацията, одобряват се от общинския съвет и се обявяват списъци на гаражите, които ще бъдат продадени. Съветвам Ви да проверите за такъв списък във Вашата община и да побързате да входирате искане за включване на ползвания от Вас гараж в списъка. Естествено, общината не е длъжна да удовлетвори искането Ви, но поне опитайте. А и списъкът може да бъде допълван при разглеждането му в комисиите на ОбС и на сесията :roll: ако ме разбирате...
hella
Нов потребител

Благодаря

Мнениеот ogan » 30 Ное 2006, 19:51

За съвета Ви! - а относно искането за включване във въпросните списъци - до кого е необходимо да бъде адресирано - до общинският съвет, до главният архитект или?? :oops:
ogan
Младши потребител

Назад към Имотни казуси