начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

конкурс за младши магистрати Vol.1

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот zora » 16 Ное 2006, 23:25

Това не беше помощ, а по- скоро препоръка да се въздържате да се набутвате да купувате глупости. Ако може да намерите от някъде лекции на проф. М.Чинова мисля, че ще ви свършат отлична работа:)
zora
Младши потребител

Мнениеот Raffaello » 17 Ное 2006, 09:50

zora написа:Ако може да намерите от някъде лекции на проф. М.Чинова мисля, че ще ви свършат отлична работа:)

Да, тя ми преподаваше и на мен, лекциите й бяха много добри, но вече нямам нито 1 познат бил толкова скоро студент :) .
Raffaello
Младши потребител

Мнениеот ivan_sotirov » 17 Ное 2006, 10:18

Колеги, отскоро следя този форум, но искам да Ви задам един конктерен въпрос, защото разгледах различни мнения по него, но нещо не ми става ясно...
На писмения изпит за младши прокурори само един ли е казуса? Този казус само от НП ли е или ще има и елементи от ГП? И само НП ли да се чете или всичко...
ivan_sotirov
Нов потребител

конкурс

Мнениеот svetlomira » 17 Ное 2006, 11:29

Да лекциите на проф. Чинова наистина са добри аз лично мисля тях да чета по процес.
svetlomira
Младши потребител

Мнениеот vikin » 17 Ное 2006, 12:09

не съм съгласна за мнението на зора и светломира за учебника на Манев - мисля че ако оставин настрана факта че на някои места е пропуснал да актуализира в новото издание помагалото не е толкова лошо...Още по-вече че проф. Сълов (който ми е преподавал по процес и съответно ме е изпитвал на държавните изпити) държеше да се чете от него....
vikin
Младши потребител

Мнениеот vikin » 17 Ное 2006, 12:14

Колеги също така предлагам да се насочим към обсъждане на по-конкретни неща от материята...мисля че такова обсъждане ще е полезно за всички! :)
vikin
Младши потребител

Мнениеот zora » 17 Ное 2006, 12:55

не съм съгласна за мнението на зора и светломира за учебника на Манев - мисля че ако оставин настрана факта че на някои места е пропуснал да актуализира в новото издание помагалото не е толкова лошо...Още по-вече че проф. Сълов (който ми е преподавал по процес и съответно ме е изпитвал на държавните изпити) държеше да се чете от него...........
Колега Vikin, щом смятате помагалото за не толкова лошо какво ще кажете за следното...цитирам..."Легалитетът предполага лимитативно законоустановени предпоставки за действие и постановяване на правни актове, а възможността за проява на усмотрение и дискреция от страна на субекта е сведена до минимум."...предполагам че ще ми съдействате за разтълкуването на тази така помпозна фраза...??
zora
Младши потребител

Мнениеот zora » 17 Ное 2006, 14:05

Ами колеги, съдействайте на Raffaelo да се сдобие с лекции на проф. Чинова за да има от каде да чете....а не да си пълни главата с "умопомрачителни фрази" .Аз също нямам лекции нейни, иначе бих го сторила с удоволствие:)
zora
Младши потребител

Мнениеот lloreti » 17 Ное 2006, 14:13

Ако някои ми помогне да се сдобия и аз с лекции на проф.Чинова ще Ви бъда благодарна! restaa@mail.bg
lloreti
Младши потребител

Мнениеот e___mi » 17 Ное 2006, 14:36

няма значение дали ще четете лекци на проф. Чинова или някой друг. Важно е да не се пишат глупости.
e___mi
Нов потребител

Мнениеот lloreti » 17 Ное 2006, 14:59

Лекции на проф.Чинова ми трябват, защото през месец май ми предстоят държавни изпити.А тази тема я чета от любопитство!Успех на всички!
lloreti
Младши потребител

Мнениеот Raffaello » 17 Ное 2006, 15:23

Zora, благодаря отново! E___ mi, аз просто не знам откъде да чета, защото нямам нищо друго освен лекции по наказателен процес от 1998 г. Затова се интересувам или ли нещо издадено по новия НПК /коментар, учебник, лекции/, защото не мога да се подготвя като чета само кодекса.
Raffaello
Младши потребител

Мнениеот vikin » 17 Ное 2006, 16:05

Зора, не искам да споря с никого за качествата на този или онзи учебник... всеки си има собствени предпочитания. Факт е обаче че по новия НПК не е написано много...а и не всички могат да намерят лекции от цитираната професорка.... А от личен опит знам че за подобни изпити четенето от лекции е крайно недостатъчно :lol:
vikin
Младши потребител

Мнениеот vikin » 17 Ное 2006, 16:09

Колеги, опитах се за започна дискусия по някои спорни въпроси от наказателната и наказателно-процесуалната материя във темата " Въпроси по изпитите за младши магистрати". Който иска да разменим въпроси и мнения може да посети темата. :wink:
vikin
Младши потребител

Мнениеот zora » 17 Ное 2006, 16:55

Зора, не искам да споря с никого за качествата на този или онзи учебник... всеки си има собствени предпочитания. Факт е обаче че по новия НПК не е написано много...а и не всички могат да намерят лекции от цитираната професорка.... А от личен опит знам че за подобни изпити четенето от лекции е крайно недостатъчно

Колега Vikin след като "от личен опит знам че за подобни изпити четенето от лекции е крайно недостатъчно" може би ще споделите с нас вашия опит за явяването ви по подобни изпити, и как трябва да се подготвяме за подобен тип изпити?
Лекциите на проф. Чинова (без да я фаворизираме естествено) съдържат обобщената практика на ВС също и на ЕС.

P.S. "цитираната професорка" такава дума като "професорка" не съществува в българския език!!!
zora
Младши потребител

Мнениеот pleasure » 17 Ное 2006, 17:14

lloreti, щом ти предстоят държавни изпити месец май, можеш без проблем да ходиш на лекции при проф. Чинова и да си ги записваш!!! :shock:
pleasure
Младши потребител

Мнениеот lloreti » 17 Ное 2006, 17:18

Благодаря за идеята.Но ако работиш и си далече от София и Бургас,където тя преподава,идеята е неосъществима!Преди време,когато имах възможност,съм посещавала нейни лексии и съм много доволна!
lloreti
Младши потребител

Мнениеот uvella » 17 Ное 2006, 17:20

Случайно и аз кандидатствам, от и за провинцията. И моите материали са доста "възрастни". :? И тъй като никой не се отзовава да прати актуални лекции по новия НПК, 8) 8) 8) предлагам, Рафаелло, сами да се направим разработките - по дадения конспект. :idea: С времето сме малко зле, защото и аз си имам доста текущи нещица, но се надявам да смогна. Имам обаче [b]въпроси към тези, които някога са се явявали на изпит за магистрати.
КАК МИНАВА САМИЯ ИЗПИТ :?:
Конкретен казус ли се дава, с конкретни въпроси, или кандидата трябва да разработва теми като на държавен изпит??? :x :shock: Ще се радвам, ако някой отговори :lol: :lol: :lol: А пък ако има такъв, който да се навие и да изпрати и въпросните лекции (аз не съм ви конкуренция, не забравяйте, че не кандидатствам за СФ) на проф. Чинова - на разположение съм да ги "посрещна" на мейла си - uvella@lex.bg
"Говори кратко, искай малко, тръгни си бързо"
Петър І
uvella
Потребител

изпит за магистрати

Мнениеот dil_d » 17 Ное 2006, 18:58

Тъй като имам малък опит в явяването на такива конкурси ще споделя с вас.Дава ви се листа с казуса,където надълго и на широко е представена фактическа обстановка с множество"подводни камъчета-уловки" и под него са зададени няколко въпроса,на които трябва да отговорите,но не само,а и да се обосновете,въз основа на кой чл.и защо. И в този момент няма никакво значение от чий учебник или от чии лекции сте чели :lol: Трябва бързо да се ориентирате в обстановката и да ПИШЕТЕ! На мен не ми стигнаха 4-те часа,въпреки че писах без да спра, отговорих на всички зададени въпроси но ми се искаше да се обоснова по-добре...но спечелих конкурса на който се явявах....Не е страшно,но е сложно...Не четете теория,а практика! Учете се да разсъждавате!Успех!
dil_d
Младши потребител

Мнениеот dgeorgiev » 17 Ное 2006, 19:00

Какъв е тоя конспект бе?! Къде са телесните повреди, разврата, хулиганството, отрасловите стопански престъпления ...
Като ви "друснат" един казус с митническа контрабанда, както направиха преди 2-3 години на един от изпитите, ще изглеждате така :shock:
dgeorgiev
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити