Здравейте!
Адски се притеснявам, че ще съм като бяла лястовица във вашия форум, но имам нужда от помощ на компетентни хора.
Е, поемам риска и ето ми проблема:
Възпитател съм в Дом за отглеждане и възпитание на деца лишени от родителска грижа. До 01.01.2007 год /тази сакрална дата/ тези институции са на подчинение на Министерството на образованието. Работещите в тях се ползват от превилегиите по отношение на отпуските, каквито имат учителите, а именно 48 роботни дни. След горната дата, обаче Домвете преминавот на подчинение на общината и работещите ще бъдат преназначени като социални работници, които нямат право на посочения голям платен годишен отпуск.
Имам натрупан такъв отпуск 70 дни, поради естеството на работата ми досега - целогодишно обгрижване на децата и целодневно наблюдение и контрол.
Имам ли законово основание да претендирам да ми бъде платен този отпуск и към кой да отравя претенциите си, на какво основание?
- Дата и час: 24 Ное 2024, 18:23 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Помощ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Това,което бих Ви препоръчал е по възможност да използвате полагаемият се допълнителен отпуск.
Трябва да имате в предвид,че обезщетение за неизползван отпуск се изплаща единствено при прекратяване на трудовото правоотношение.Такава е разпоредбата на чл.224,ал.1 от КТ.
В случая вашето трудово правоотношение не се прекратява,а се урежда по смисъла на чл.123 от КТ.Поради това не следва да се претендира за обезщетение по чл.224,ал.1 от КТ.
Трябва да имате в предвид,че обезщетение за неизползван отпуск се изплаща единствено при прекратяване на трудовото правоотношение.Такава е разпоредбата на чл.224,ал.1 от КТ.
В случая вашето трудово правоотношение не се прекратява,а се урежда по смисъла на чл.123 от КТ.Поради това не следва да се претендира за обезщетение по чл.224,ал.1 от КТ.
- gosho72
- Потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|