начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

конкурс за младши магистрати Vol.1

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

въпрос към въпроса

Мнениеот alaya » 06 Ное 2006, 15:15

Някой знае ли какво включва въпрос номер 16 от конспекта за младши-магистрати, наказателно правно науки.Само убийство, криминаленаборт и самоубийство ли? Или включва вси4ки престъпления от раздела - като телесна повреда и т.н.
alaya
Младши потребител

Мнениеот pepini » 06 Ное 2006, 15:38

Владимиров преподава в Благоевград.Чувала съм,че не се взимат много лесно изпитите при него, а доколкото знам Р.Марков от тази година замества Гергинов при задочниците в ЮЗУ,но не съм чула още впечатления.За Гунева също не съм чувала хубави неща,май преподава в Бургас.
pepini
Младши потребител

Мнениеот rayyy » 06 Ное 2006, 17:02

Kolegi kajete mi molq zapla6ta li se ne6to za izpitite i deklaraciite koito populvame ot suda i prokuraturata li gi davat? Blagodarq
rayyy
Нов потребител

изпит за магистрати

Мнениеот dil_d » 06 Ное 2006, 17:34

Като гледам голям отбор са ни подготвили! Ще ни поизпотят! Аз се бях зарекла да не ходя повече по такива конкурси да им търпя настроенията...ама пусто като ме влече! Няма страшно и да четете и да не четете, пак от тях зависи дали ще го вземете :( Аз лично не смятам да се напъвам много,като прочетох кои са в комисията...
dil_d
Младши потребител

Мнениеот kakafreud » 06 Ное 2006, 17:47

Е ,айде сега, това са пълни глупости според мен. Завършила съм миналата година в Софийския и съм видяла, че ако си чел няма да те скъса никой, включително и Стойнов.
Това са извинения някакви, за да легитимираме евентуален неуспех.
Не може да са разсъждава така пораженчески.
kakafreud
Нов потребител

Мнениеот astrea » 06 Ное 2006, 17:51

Колеги, пеналтеристи, какво толкова ви плаши гражданскоправният елемент в казуса?! Не съм сигурна, че има дял в правото, който да не кореспондира с друг дял. Така че, как е възможно да решите казус относно кражбата, ако не знаете какво е владение или съсобственост и не може да отличите движима от недвижима вещ?!
Нема да се плашите :D
Накрая трябва да остане само един! :twisted:
astrea
Младши потребител

Мнениеот milrad » 06 Ное 2006, 18:07

Да, да, Стойнов ли няма да те скъса ако си чел...Всеки друг може да не те скъса, но не и Стойнов. Хората събираха подписка да ги изпитва комисия ако трябва, именно, защото са чели, а изпитът няма вземане...Явно сте си взели изпита при друг преподавател... Да, за всички останали съм сигурна, че ако си чел няма страшно. Да, за всички останали преподаватели, мога да се съглася, че се оправдаваш с тях, но не и за проф. Стойнов. Вярвайте ми... Миналата година с много четене си взех и устния, в 1-ва комисия-за младши прокурори. И много хора се оплакваха, че била най-гадната комисия, но аз четох и си вземах изпита.Ноооо проф. Стойнов...извинете....Добре, че комисията е от пет члена....
milrad
Младши потребител

изпит за магистрати

Мнениеот dil_d » 06 Ное 2006, 18:08

Ами аз съм завършила преди 6г. и по мойто време си беше гърч при Владимиров и при Сълов, въпреки че нак.право си ми остана любимо. Единствения изпит на който ме скъсаха за 5г. беше при Сълов на нак.процес, след това отидох на почивка,и без да прочета нито ред,отидах на поправка,на която имам 6 и ми каза "Ето така се чете за изпит".Много исках да му споделя колко съм "чела"за поправката но знаех че ще е на държавния...
Абе в крайна сметка всичко е въпрос на късмет, пожлавам го на всички! Не съм искала да звуча пораженчески,просто да ви кажа да не се напъвате толкова!
dil_d
Младши потребител

Мнениеот smirnoff » 06 Ное 2006, 18:42

И моето мнение за Стойнов е, че изобщо не е толкова страшен и не къса, а напротив - пише доста високи оценки ако си чел. Аз т. г. бях в неговата комисия на държ. изпит, а и много колеги предпочитаха той да ги изпитва. Така че - по - спокойно, вече не сме студенти все пак :)
smirnoff
Младши потребител

Мнениеот iva_kari » 06 Ное 2006, 18:58

Знаете ли последно може ли да даваме копия или не, защото днес на едното място ме караха сама да си ги заверявам с вярно с оригинала и моя подпис, а на другото място мислят, че трябва да е оригинално свидетелството за съдимост, а това от психодиспансера заверено от тях и в крайна сметка кое е вярно и вие как ще ги подавате?
iva_kari
Младши потребител

Мнениеот n_ikito » 06 Ное 2006, 19:12

Не сте вече студенти.
Целта на конкурса не е да го вземеш и да не те скъсат. Целта е да се установи кой е най-знаещ /по принцип/
n_ikito
Активен потребител

Мнениеот smirnoff » 06 Ное 2006, 19:58

Разбира се, n_iki. Аз само споделих впечатлението си от изпит при Стойнов, и то само от преди няколко месеца и факта, че слуховете не винаги отговарят на истината. Както и да е...
А относно най - знаещите - успех на всички знаещи!
smirnoff
Младши потребител

Мнениеот zora » 06 Ное 2006, 22:21

Прави впечатление, че в комисията липсват преподаватели по процес....като изключим Сълов.....все пак той е в МВР академията...а там какъв процес учат....оле мале....!!!
zora
Младши потребител

Мнениеот nikivanko1 » 06 Ное 2006, 23:38

:evil: Kashata e palna !!!!! :twisted:
nikivanko1
Младши потребител

Мнениеот gele_r » 07 Ное 2006, 12:35

zora написа:Прави впечатление, че в комисията липсват преподаватели по процес....като изключим Сълов.....все пак той е в МВР академията...а там какъв процес учат....оле мале....!!!

искате да кажете, че е зле или много добре.... на мен Сълов ми е преподавал процеса и бих казал, че е доста точен човек. Но все пак това са си мои впечатления.... ;) Успех на всички :)
gele_r
Младши потребител

За изпита...

Мнениеот ablena » 07 Ное 2006, 12:36

Вече бях споменала, че съм се явявала на изпит за мл.прокурори и мл.съдии миналата година. Спечелих за град, близо до този, който беше първото ми желание и постъпих на работа в съответната прокуратура. Сега се чудя дали си заслужава отново да се поставя на това изпитание, за да успея да се прехвърля в прокуратурата, която искам.
От изпитите, на които съм се явявала съм установила, че е най-важно спокойствието и да не влезеш предубеден, че ще те скъсат. Миналата година комисиите за прокурорите също не бяха много приятни, но при някои нещата се получиха. Важен е също и оптимизмът, защото ако се подготвяш и явяваш с мисълта, че всички места са предопределени вече за някой друг, нямаш достатъчно хъс, за да се представиш както трябва. Мисля, че има колеги, които "печелят" конкурса благодарение не единствено на себе си и късмета си, но според мен те са изключение от общото правило. Така, че с малко повече четене и два пъти повече късмет успехът ви е в кърпа вързан. Ако не на този изпит, то на следващия поне. Важното е човек да следва целта си и да не се отказва лесно - например заради това, че видял в комисията някой преподавател, който по принцип къса. Може би точно той този път ще ви направи услуга като скъса много други, но не и вас. Успех на всички!
Последна промяна ablena на 07 Ное 2006, 18:31, променена общо 3 пъти
ablena
Нов потребител

Мнениеот zora » 07 Ное 2006, 13:38

Нямам лошо впечатление от Сълов, напротив и аз знам че е много корекен...но къде са истинските преподаватели по процес...Никола Манев, Маргарита Чинова...???:)
zora
Младши потребител

изпит за магистрати

Мнениеот dil_d » 07 Ное 2006, 14:11

Благодаря ти albena имах нужда от това окуражаване,още повече че като си подавах документите ме срещна един познат прокурор и като разбра за какво съм там ми вика "Защо се набутваш в тез лайна? по добре си си сега като адвокат".Същото чух и от тази която ми приемаше документите...и от тогава тези думи кънтят във ушите ми, но аз наистина винаги съм искала да работя в прокуратура.Там си карах 1г.стажаи т.н.Преди 5г.се явявах пак на конкурс за прокурори(мисля че беше първи по рода си)6членната комисия ми зададаха 2въпр.:Какво е вр.в моя град и харесва ли ми цвета на тогата?! На база на отговорите ми си извадиха извод за моите знания?!Просто изпита пак беше за някой...Искрено се радвам нещата да са се променили както казваш.
P.S:albena наистина ли сега като работиш не си разочарована и би минала пак през всичко това?
dil_d
Младши потребител

изпит за магистрати

Мнениеот dil_d » 07 Ное 2006, 14:20

Извинявай: ablena, не albena :oops:
dil_d
Младши потребител

Мнениеот ablena » 07 Ное 2006, 18:25

Dil_d, може би е много рано да съм разочарована - все пак няма и година откакто съм назначена и три месеца откакто съм в прокуратурата /преди това бях на задължителното обучение/. Може би по-нататък работата ще ме натоварва доста, но мисля, че това е нормално. В някои прокуратури - в по-големите градове, естествено колегите са много ангажирани, остават да работят в почивните дни и ги чакат купища преписки. Може би затова твоят познат ти е казал, че в прокуратурата не е онова, което си представяш. Аз затова се чудя дали си заслужава да се явявам пак за да отида в големия град, където от работа няма да мога да си вдигна главата и времето, когато трябва да се обучавам може да се превърне в период, който да ме отврати от работата. Още повече, че в по-малкия град ти обръщат повече внимание. А и все пак градът, в който съм назначена не е от най-малките. Така, че не се притеснявай, следвай сърцето си :)
ablena
Нов потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити