- Дата и час: 24 Ное 2024, 19:27 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Въпрос от трудово право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
да трябва да се уведоми НАП. Съгласно чл.1,ал.1 от Нар. №5 работодателят е длъжен да уведоми НАП и при всяко изменение на съдържанието на трудовия договор. Съгласно чл.66, т.8 КТ елемент от минималното необходимо съдържание на трудовия договор е продължителността на работния ден или седмица. Следователно, при изивенение на уговорената продължителност на работния ден или седмица, което става по реда на 119 КТ - с доп. споразумение, трябва да се уведоми НАП.
- nat
- Потребител
Без да съм специалист по темата ,мисля че сте прав относно това ,че не е необходимо уведомление (чл.5 т.3, чл.6(2) от наредба №5) .
- marcogm
- Младши потребител
ми що тогава питате бе колега квото питането такъв и отговора
че и обоснован.
извинете ме но днес от сутринта отговарям ей на такива безумни въпроси и реших да проверя реакциите на другите дали ще вземат да се хванат... Благодаря Върнахте ми вярата в здравия разум, колеги
че и обоснован.
извинете ме но днес от сутринта отговарям ей на такива безумни въпроси и реших да проверя реакциите на другите дали ще вземат да се хванат... Благодаря Върнахте ми вярата в здравия разум, колеги
- nat
- Потребител
колеги, когато се увеличава продължителността на работното време и това увеличение попада в определението " извънреден труд", тогава задължително се уведомява съответната дирекция " областна инспекция по труда", на територията на която е седалището на съответното предприятие.
- kapina
- Младши потребител
струва ми се, че излизаш извън правилата на добрия тон! изрично е упоменато в отговора " ако е извънреден труд"! да прочете твърдение, че в твоя случай има извънреден труд?!!!!кой трябва да чете внимателно, не знам...
- kapina
- Младши потребител
Че какво ми е на тона? Ама аз наистина не те разбирам пък може и да съм си простичка защото не схванах с каква връзка го коментираш тоя извънреден труд като питането е съвсем друго.Къде е това "ако е извънреден труд"
- titi111
- Младши потребител
мога само да гадая за причините, поради които не схващаш защо във форум с тема " въпрос по трудово право " някой коментира именно въпроси от трудовото право:)))ами коментирам, защото знам, а
ти продължавай да се чудиш.........:)
ти продължавай да се чудиш.........:)
- kapina
- Младши потребител
Божеее добре че съм възпитана иначе щях да загърбя добрия тон Май ти загряваш бавно Кой въобще те пита за извънреден труд.Крайно не намясто и неуместно ти е изказването.Пък и нагло продължаваш да спориш Повярвай така не се стига далеч
- titi111
- Младши потребител
имам достаъчно работа, за да продължавам тая безмислица!
който и да е въпрос предполага задълбочаване и се стига и до други въпроси, ама аз ли да те уча...
приятен ден:)
- kapina
- Младши потребител
Така ли му викат вече "задълбочаване" На това му се вика друго......Или се правиш на интересна Въпроса беше конкретен ама нали ти си върха трябва да звъниш където не трябва Вземи че му обясни и примерно за графици или сумарно отчитане на работно време или примерно за осигурителен стаж като се задълбочаваш Ми не си мисли че аз нямам работа Предай се с достойнство
Айде чао!
Айде чао!
- titi111
- Младши потребител
12 мнения
• Страница 1 от 1
|
|