начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

още един казус

Казуси за недвижими имоти

още един казус

Мнениеот 001610 » 17 Окт 2006, 20:00

Възниква нов казус! Искаме да продаваме земята, но има внесен в деловодството на съда иск за разваляне на договора за тази земя срещу гледане и издръжка (договорът е между мене и майка ми, която почина преди две години, а брат ми се опитва сега да го развали, за да не продавам). Делото не е пуснато в ход вече повече от месец, тъй като документите не са изрядни. Въпросите са:
1. Мога ли да прехвърля на друг близък тези земи, след като още делото не е в ход и не съм получил призовка (знам за пуснатия иск от роднини, запознати със случая ни)?
2. Ако са възможни действия от моя страна, кой вариант е по-добър - чрез дарение или покупко-продажба?
3. Ако се направи дарение или покупко-продажба, може ли да бъдат оспорвани отново от брат ми?
4. Ако този иск ще ме възпрепяства да направя дарение или покупко-продажба на трето лице сега, то какъв е срокът, за да отпадне искът, ако документите не са изрядни?
Предварително благодаря!
001610
Нов потребител

Мнениеот vetka » 18 Окт 2006, 08:45

щом няма възбрана върху имота можете,най-добре е чрез покупко-продажба
vetka
Нов потребител

Назад към Имотни казуси