начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

искова молба - мога ли след това да я променя?

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

искова молба - мога ли след това да я променя?

Мнениеот badazz » 17 Окт 2006, 13:28

Ако съм объркала нещо в исковата молба и ако съм пропуснала нещо мога ли след това да я променя. До този момент имам единствено право на писмена защита. И случайно да сте запознати колко би ми взел адвокат за написване на писмена защита защото аз определено не знам как се пише. Благодаря предварително
badazz
Нов потребител

Мнениеот ykovachev » 17 Окт 2006, 13:35

Зависи от това, какво точно сте объркали. Най-разумното, което можете да направите, е следното - да занесете, каквото имате, на адвокат и да говорите конкретно по въпросите, които Ви интересуват. Точно поради факта, че зависи за какво е делото, що за фактическа и правна сложност има и т.н., не мога да Ви кажа колко ще Ви струва писмена защита. Ако пък вече е бил даден ход по същество и делото е обявено за решаване, а Вие не сте си преснимали всички документи по делото, не знам колко колеги биха се съгласили да Ви напишат писмена защита (и то ако изобщо е останало време за това) на базата на непълни данни. Ето защо конкретен отговор ще получите само ако се видите с адвокат и конкретно разисквате проблемите си.
Ако пък решите да правите защита-самоделка (макар че не Ви съветвам), просто напишете защо мислите, че сте правата страна в спора, като се позовете и на доказателствата във Ваша полза. Рискът от по-нататъшни пропуски си остава висок.
Успех!
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот badazz » 17 Окт 2006, 13:50

Благодаря ви за отговора.
Става въпрос за дисциплинарно уволнение. Това което съм объркала е че съм написала в исковата си молба че молбата която съм подала за напускане на работа е по взаимно съгласие, а фактически напускам на базата на чл.327 т.3 /работодателят сменя мястото ми на работа и длъжностната ми характеристика/. В молбата ми не пише нищо за взаимно съгласие просто моля да бъда освободена от заеманата до този момент длъжност и не се явявам повече на работа. Но в исковата си молба съм написала че е молба по взаимно съгласие. Мога ли в писмената си защита да обърна внимание на това че съм объркала :( и адвокатът на ответника се хваща за това че си противореча в исковата си молба и в съда. Аз нямам адвокат, явявах се без адвокат досега 2 пъти, разпитвах свидетел /моят колега/ с които доказах че наистина ми е сменено работното място, но съдиика каза че не е достатъчно и ми даде възможност за писмена защита. И въпросът ми е имам ли право в писмената си защита да се поправя и да кажа че това всъщност не е молба по взаимно съгласие. Според инспекцията по труда уволнението е незаконосъобразно, не мога да разбера АЗ къде бъркам. :( но нямам пари за консултация с адвокат
badazz
Нов потребител

Назад към Трудово право