начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

констативен акт за наследствен имот

Казуси за недвижими имоти

констативен акт за наследствен имот

Мнениеот rosi23 » 06 Окт 2006, 12:53

Преди 8 години баша ми наследява от родителите си (той е единствен наследник) - дворно място с къща. сега иска да си извади нотариален акто на свое име, но се оказва че има нотариален акт на името на баща си само за къщата с половината от двора (актът е от 1948 г). останалата част от двора ед владяна още от тогава (1948 г), но документално се води на дядо му. За целия двор е подадена данъчна декларация и данъците му са плащани само от баща ми повече от 20 години. скицата от общината също е за целия двор. Какво трябва да се направи за да се извади нотариален акт за целия имот и трябва ли да се търси съгласието на наследниците, след като те толкова години не са предявявали претенции към остатъка?
rosi23
Нов потребител

Мнениеот black » 06 Окт 2006, 13:13

Кои други наследници имате предвид?
black
Младши потребител

Мнениеот rosi23 » 09 Окт 2006, 08:50

имам предвид наследниците на прадядо ми - все пак баща ми е единствен наследник на дядо ми, но прадядо ми има още трима наследници освен дядо ми.
Благодаря на karanedeff, това ми дава донякъде яснота по проблема.

Имам и още един въпрос - все още ли се използва обстоятелствената проверка от общината за придобиване по давност ?
rosi23
Нов потребител

Мнениеот rosi23 » 09 Окт 2006, 10:07

благодаря
Имота никога не е бил държавна или общинска собственост, така че си мисля че това не се отнася за него.
Въпросът ми е за обстоятелствена проверка от общината за частна собственост, защото според кмета на селото това вече не се прилагало? Така ли е наистина?
rosi23
Нов потребител

Мнениеот elenakotzeva » 09 Окт 2006, 10:25

Обстоятелствената проверка не се извършва от кмета на селото, а от нотариуса, в чиито район на действие се намира имота. И не се занимавайте с кмета на селото, а с общинската администрация.
Никой не е отменял придобиването на имот по давност.
elenakotzeva
Потребител

Назад към Имотни казуси