начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Проблем със съседи и смяна на тръба!

Казуси за недвижими имоти

Проблем със съседи и смяна на тръба!

Мнениеот Spineless » 06 Окт 2006, 18:14

Здравейте,
Притежавам първи етаж от двуетажна жилищна сграда, в който в момента не живея тъй като правя ремонт. Къщата е на повече от 40 години, като през това време не е правена подмяна на инсталациите. Преди няколко месеца започнах да правя ремонт на банята, смених всички тръби, но остана мръсния канал, по-точно тръбата, обслужваща горния етаж, преминаваща през моята баня. Около тавана мазилката е паднала, като виждам тръбите на съседите. Канала е спукан на няколко места и тече. Проведох няколко разговора с тях, като първоначалната ми идея беше да сменя тръбата само в моята част на банята. Не се съгласиха, защото съм щял да им създам неудобства със спирането на водата. След няколко проведени разговора и скандали се разбрахме че на етажа си мога да правя каквото искам. Вчера отидох да видя как е положението и ...тръбата беше цялата мокра. Проблема идва от горе (не от пукнатините по самата тръба надолу). Миризмата е доста неприятна. Предложих на съседите да поема разходите по целия ремонт, да им купя и моноблок (тяхната тоалетна чиния е спукана), само и само да спра миризливите течове в банята си. Отказват. Не желаели да им се разкъртва мозайката!!!!!!!!!!!! по пода...Аз пък от своя страна немога да си налепя плочките в банята и да се нанеса в жгилището си. Имам две деца - едното е бебе на 3 месеца. Днес пуснах молба до кмета на общината за комисия, която да констатира състоянието на мръсния канал. За съжаление от там нататък ще си остана само с констатацията. Незнам тия хора нормални ли са, но аз вече нямам нерви да се разправям. Моля за някакъв съвет, аз немога да се нанеса в собственото си жилище, защото излиза че немога да си направя банята...заради течове ОТ СЪСЕДИТЕ и тяхната безотговорност. А става въпрос за над 70 годишни хора...инженери по професия...
Spineless
Нов потребител

Мнениеот gosho72 » 06 Окт 2006, 23:19

Имате право на осъдителен иск по чл50 от ЗС,във връзка с чл.45 от ЗЗД спрямо некоректния съсед.
За мен най-удачно е с нотариална покана да го предупредите в срок от....дни да отстрани гореизложените фактори ,които Ви причиняват вреди,като след изтичането на упоменатия от Вас срок ще предявите съдебен иск на гореизложените основания.
Но в случая за предявяване на иска и приключване на делото с решение във Ваша полза наистина ще Ви е нужна адвокатска помощ.
gosho72
Потребител

Мнениеот pcheneva » 07 Окт 2006, 00:18

Една от възможностите ви е да търсите правата си по съдебен ред, а другата е доброволно уреждане на спора, което е малко вероятно във вашия случай. Потърсете професионална помощ.
pcheneva
Нов потребител

Мнениеот eliezer » 12 Окт 2006, 12:02

mojete da se obqrnete kum mediator za dobrovolno re6avane na spora kato nakraq na sesiite se sklu6va vzaimno izgodno sporazumenie keto i dvete strani sa dlujni da izpulnqt
Пишете на кирилица
moderator
eliezer
Нов потребител

Мнениеот Spineless » 23 Окт 2006, 13:40

Благодаря за отговорите. За съжаление следващите разговори бяха без резултат. Отново чух как неможело щото трябвало да си разбиват...ЦЯЛАТА БАНЯ ....хахаха...Чудя се дали да ги съдя или просто да им запуша мръсния канал... :evil:
Spineless
Нов потребител

Мнениеот ardmin » 27 Май 2007, 00:42

Spineless написа:Благодаря за отговорите. За съжаление следващите разговори бяха без резултат. Отново чух как неможело щото трябвало да си разбиват...ЦЯЛАТА БАНЯ ....хахаха...Чудя се дали да ги съдя или просто да им запуша мръсния канал... :evil:

i kakvo stana v kraina smetka? kak se razviha nestata? az imam podoben problem i me interesuva resenieto, merci
Пишете на кирилица
moderator
ardmin
Нов потребител

Мнениеот gastra » 28 Май 2007, 16:51

Колега и за имах подобен проблем, но прибягнах до един състав на нак. право - саморазправа и си реших проблема . Имаче мъчна съд. система , много нерви и проблеми.
действай смело и за три дни ще си разрешиш проблема , па после нека те да те съдят...
gastra
Нов потребител

Мнениеот alegrina » 09 Юли 2008, 11:19

а може ли с решение на общото събрание водоподаването на съседа да бъде спряно с кран
alegrina
Потребител

Мнениеот dikobraz » 19 Юли 2008, 13:16

интересно повече от 10 дена и не е отговорено - та, не може да спрете водата на съседа. самоуправство. те водоснабдяване трудно спират на длъжници.......
dikobraz
Потребител

Назад към Имотни казуси