- Дата и час: 25 Ное 2024, 12:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
констативен акт за наследствен имот
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
констативен акт за наследствен имот
Преди 8 години баша ми наследява от родителите си (той е единствен наследник) - дворно място с къща. сега иска да си извади нотариален акто на свое име, но се оказва че има нотариален акт на името на баща си само за къщата с половината от двора (актът е от 1948 г). останалата част от двора ед владяна още от тогава (1948 г), но документално се води на дядо му. За целия двор е подадена данъчна декларация и данъците му са плащани само от баща ми повече от 20 години. скицата от общината също е за целия двор. Какво трябва да се направи за да се извади нотариален акт за целия имот и трябва ли да се търси съгласието на наследниците, след като те толкова години не са предявявали претенции към остатъка?
- rosi23
- Нов потребител
имам предвид наследниците на прадядо ми - все пак баща ми е единствен наследник на дядо ми, но прадядо ми има още трима наследници освен дядо ми.
Благодаря на karanedeff, това ми дава донякъде яснота по проблема.
Имам и още един въпрос - все още ли се използва обстоятелствената проверка от общината за придобиване по давност ?
Благодаря на karanedeff, това ми дава донякъде яснота по проблема.
Имам и още един въпрос - все още ли се използва обстоятелствената проверка от общината за придобиване по давност ?
- rosi23
- Нов потребител
благодаря
Имота никога не е бил държавна или общинска собственост, така че си мисля че това не се отнася за него.
Въпросът ми е за обстоятелствена проверка от общината за частна собственост, защото според кмета на селото това вече не се прилагало? Така ли е наистина?
Имота никога не е бил държавна или общинска собственост, така че си мисля че това не се отнася за него.
Въпросът ми е за обстоятелствена проверка от общината за частна собственост, защото според кмета на селото това вече не се прилагало? Така ли е наистина?
- rosi23
- Нов потребител
Обстоятелствената проверка не се извършва от кмета на селото, а от нотариуса, в чиито район на действие се намира имота. И не се занимавайте с кмета на селото, а с общинската администрация.
Никой не е отменял придобиването на имот по давност.
Никой не е отменял придобиването на имот по давност.
- elenakotzeva
- Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|