начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

Нищожност на сделка - възможно ли е?!

Казуси за недвижими имоти

Нищожност на сделка - възможно ли е?!

Мнениеот lalala » 04 Окт 2006, 07:06

Здравейте,
Наследих апартамент от баща си, който е бил закупен с парите от продажбата на друг апартамент, който е бил на негово име и на баба ми (или само на нейно, не съм сигурна). Единствен наследник съм, извадих си удостоверението за наследници, попълних декларация в данъчното и остана само да се сдобия с нотариален акт за жилището (имам само копие). Бях на адвокат, защото имам съмнения, че леля ми и баба ми, които го гледаха през последните години ще имат някакви претенции към имота сега след смъртта му. Адвокатът ме успокои, че няма начин да вземат апартамента. Попитах също и дали биха могли с оригинала на нот. акт да го продадат или нещо подобно, но адвокатът ме увери, че няма страшно. Вчера обаче, точно след като бях при въпросния адвокат, леля ми ми заяви, че след като не искам да давам половината от наема на тях, баба ми щяла да обяви сделката за нищожна и да си запише апартамента на нейно име. Под сделка се имаше предвид покупката на въпросния апартамент, която била направена с изцяло нейни средства. Въпросът ми е възможно ли е това и какви са шансовете да успее?
Благодаря ви предварително и прекрасен ден!
lalala
Нов потребител

Мнениеот monteskio » 04 Окт 2006, 12:42

Здравейте,

Ако описаното от вас е истина и не пропускате нещо, то няма от какво да се притеснявате.
От друга страна не ви е необходимо да си изкарване нов нотариален акт. С удостоверението за наследници и стария нотариален акт / оригинал/ както и другите необходими документи можете да се разпоредите с жилището си.
Баба ви няма никакви права върху жилището.

УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Назад към Имотни казуси