начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

моля за съвета ви

Казуси за недвижими имоти

моля за съвета ви

Мнениеот friend28 » 28 Сеп 2006, 19:34

Здравейте, Форум!
Имам трудности с издирване на сънаследниците си / ако има такъв термин / на земеделски земи, възстановени на името на моя прадядо /дядо на баща ми/.
В компютъра на ОСЗГ съществуват някакви имена, които една леля на баща ми е посочила през 1992 г.,като ЕГН-та не се споменават,но служителите отказаха да ми ги предоставят. / Дали да не повторя молбата си в писмен вид? това класифицирана информация ли е?? - името на баща ми дори беше сбъркано!-а може би е посочен съвсем друг човек?/
Имам всички удостоверение за наследници на нашия родословен клон, но как да издиря другите два клона - прадядо ми е имал 3 деца? Разбирате, че не поддържаме връзка с тези роднини. В служба ЕСГРАОН отказват да направят справка, след като не съм наследник на лелите на баща ми, и нямам пълномощно от техен наследник. Има ли начин да издиря съсобствениците си, с които желая да кореспондендирам относно намеренията си за тези имоти??
И как лелята се е сдобила с удостоверения за наследници,за да ги посочи в ОСЗГ през 1992 г., след като никой не я е упълномощавал??
Според мене не е посочила ЕГН-та, защото не е представила и удостоверения за наследници, за получаването на които е трябвало да бъде упълномощена.
Какво ще ме посъветвате да направя?
friend28
Потребител

Мнениеот daris » 28 Сеп 2006, 21:20

В ГРАО няма да откажат да издадат удостоверение за наследниците на прадядо Ви, ако подаде молба негов наследник /т.е. баща Ви - ако е жив - това не разбрах от въпроса, или Вие - но ще търсите наследниците на прадядо си, тъй като сте низходящ наследник по права линия/. От службата са длъжни служебно да издирят наследниците на другите деца на прадядо Ви, тъй като иначе биха издъли документ с невярно съдържание.
daris
Младши потребител

Назад към Имотни казуси