Здравейте, Форум!
Имам трудности с издирване на сънаследниците си / ако има такъв термин / на земеделски земи, възстановени на името на моя прадядо /дядо на баща ми/.
В компютъра на ОСЗГ съществуват някакви имена, които една леля на баща ми е посочила през 1992 г.,като ЕГН-та не се споменават,но служителите отказаха да ми ги предоставят. / Дали да не повторя молбата си в писмен вид? това класифицирана информация ли е?? - името на баща ми дори беше сбъркано!-а може би е посочен съвсем друг човек?/
Имам всички удостоверение за наследници на нашия родословен клон, но как да издиря другите два клона - прадядо ми е имал 3 деца? Разбирате, че не поддържаме връзка с тези роднини. В служба ЕСГРАОН отказват да направят справка, след като не съм наследник на лелите на баща ми, и нямам пълномощно от техен наследник. Има ли начин да издиря съсобствениците си, с които желая да кореспондендирам относно намеренията си за тези имоти??
И как лелята се е сдобила с удостоверения за наследници,за да ги посочи в ОСЗГ през 1992 г., след като никой не я е упълномощавал??
Според мене не е посочила ЕГН-та, защото не е представила и удостоверения за наследници, за получаването на които е трябвало да бъде упълномощена.
Какво ще ме посъветвате да направя?
- Дата и час: 25 Ное 2024, 12:24 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
моля за съвета ви
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
В ГРАО няма да откажат да издадат удостоверение за наследниците на прадядо Ви, ако подаде молба негов наследник /т.е. баща Ви - ако е жив - това не разбрах от въпроса, или Вие - но ще търсите наследниците на прадядо си, тъй като сте низходящ наследник по права линия/. От службата са длъжни служебно да издирят наследниците на другите деца на прадядо Ви, тъй като иначе биха издъли документ с невярно съдържание.
- daris
- Младши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|