начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

Невалиден договор ли е?

Казуси за недвижими имоти

Невалиден договор ли е?

Мнениеот sasano » 27 Сеп 2006, 12:59

Здравейте! От 2002 г. имам сключен договор за наем /не е заверен от нотариус/ на апартамент, според който ако не се промени някоя клауза, се счита аз автоматично подновен със същите условия . Но миналата година аз смених фамилията си, а тази година почина наемодателят. Доколкото знам той няма съпруга и деца, а някаква далечна пременница и жена, с която живееше преди смъртта си. От сключването на договора се е променила само с устно споразумение наемната цена и нищо друго. Какво става с този договор? Какви са моите права и задължения? Благодаря!
sasano
Младши потребител

Мнениеот sasano » 27 Сеп 2006, 13:22

Срокът на договора е 1 година.
sasano
Младши потребител

Мнениеот sasano » 27 Сеп 2006, 15:04

Не се познавам с тях, а само с жената, с която е живял на семейни начала....
sasano
Младши потребител

Мнениеот iana_blagoeva » 27 Сеп 2006, 17:59

В ЗЗД няма задължение страните да сключат договора за наем с нотариална заверка на подписите, също така, щом няма противопоставяне от страните - след изтичане на едната година - договорът се продължава за неопределен срок, още - правоприемниците на наследодателя стават страна по договора /тоест ваши хазяи/. Но е хубаво да ги намерите и да си уредите отношенията с тях. Договорът за наем - щом е слкючен за 1 г. не подлежи на вписване в съда. Но Ви съветвам, ако имате сериозни наемни отношения да го сключите за по-дълго време и наистина да си го впишете в съда по местонахождението на имота.
iana_blagoeva
Младши потребител

Назад към Имотни казуси