Здравейте колеги! Сблъсках се със следния проблем: имам построена сграда, от която ще продавам отделните обекти на различни лица. Собственикът на сградата държи обектите да се продават не с процентно определена идеална част от общите части на сградата, а определени в квадратни метри, при това общите части следвало да се разделят поравно, а не според големината на отделните апартаменти / например - два апартамента на етаж, всеки е от по 60 квадрата, стълбищното пространство, коридор и т.н. на етажа - 20 квадрата, които делим на две равни части за всеки апартамент, тоест на всеки апартамент се падат по 10 квадрата общи части/. Обясненията ми, че общите части не включват само коридора и стълбите на съответния етаж, а и стени, инсталации, помещенията в партера и т.н. и че тези идеални части се изчисляват според квадратурата на отделните обекти, а не така - хамалската, не минават. Не му стана ясно и защо идеалните части са в процент, а не в квадратни метри. Ако беше случаен клиент бих му показала вратата с указания как точно се използва, но ми е от постоянния контингент и не бих искала да го губя.
Та затова ви питам - може ли според вас да впиша в нотариалния акт за собственост някакви квадратни метри към всеки апартамент като идеални части от общите части на сградата, без да давам процентното им отношение?
Предварително благодаря за помощта!
- Дата и час: 25 Ное 2024, 12:56 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
въпрос за идеалните части
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Благодаря за отзивчивостта. Възможно е вината да е в мен и да не съм била достатъчно убедителна. В интерес на истината след толкова "дъвкане" на въпроса започнах да се съмнявам дали пък не се е пръкнала някоя нова юридическа мисъл, която да преоткрива топлата вода, а аз да съм назад с материала. Но с отговора, който ми дадохте, вече съм абсолютно сигурна, че съм права и мога да отстоявам позицията си до край. Лека вечер!
- nestinarka
- Нов потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|