искам да ви попитам нешо и да ми дадете съвет за него значи сключих предварителен договор за покупко-продажба на мпс което е инвалидно инвалидът е починал и сключих договора с наследниците му пред нотариус значи срокут на договора е един месец в самият договор пише че съм дал 5800 лева и до края на срока трябва да дам още 200 лева а наследниците трябва да ми прехвърлят мпс-то обаче те още не са вадили
талон на мпс-то на тяхно име и не са плащали митото на колата защото те трябва да го заплатят а не аз в точка 7 от предварителният договор пише
че ако продавачите не изпълнят задълженията си по договора аз купувачът може да поискам дадената сума преди сключване на договора
в двоен размер значи въпросът ми е какво да правя ходих при двама различни адвокати и те ми казаха 2 различни неща и страшно ме объркаха значи инвалида и починал февруари месец така че смятам че наследниците трябва да си платят митото смятам да ги осъдя да ми върнат взематата сума в двоен размер дали ще спечеля делото и колко пари ще са ми разноските по едно такова дело благодаря ви предварително
- Дата и час: 25 Ное 2024, 12:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
въпрос за моторно превозно средство!
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Каква е Вашата цел - получаване на МПС или разваляне на предварителния договор за продажба ?
И двата казуса се решават по Закон за задължения и договорите -ЗЗД.
И двата казуса се решават по Закон за задължения и договорите -ЗЗД.
- gosho72
- Потребител
:)))
моята цел е развалянето не предварителният договор и търсенето та точка седем която гласи че при неизпълнение на задълженията от страна на продавача купувачът може да иска дадената сума преди скл'чване на договора в двоен размер това смятам да направя и ме интересува каква е разумната цена за едно такова дело и 100 процента ли ще го спечеля?
- romanti4en
- Нов потребител
:)))
моята цел е развалянето не предварителният договор и търсенето та точка седем която гласи че при неизпълнение на задълженията от страна на продавача купувачът може да иска дадената сума преди скл'чване на договора в двоен размер това смятам да направя и ме интересува каква е разумната цена за едно такова дело и 100 процента ли ще го спечеля?
- romanti4en
- Нов потребител
Re: въпрос за моторно превозно средство!
romanti4en написа:искам да ви попитам нешо и да ми дадете съвет за него значи сключих предварителен договор за покупко-продажба на мпс което е инвалидно инвалидът е починал и сключих договора с наследниците му пред нотариус значи срокут на договора е един месец в самият договор пише че съм дал 5800 лева и до края на срока трябва да дам още 200 лева а наследниците трябва да ми прехвърлят мпс-то обаче те още не са вадили
талон на мпс-то на тяхно име и не са плащали митото на колата защото те трябва да го заплатят а не аз в точка 7 от предварителният договор пише
че ако продавачите не изпълнят задълженията си по договора аз купувачът може да поискам дадената сума преди сключване на договора
в двоен размер значи въпросът ми е какво да правя ходих при двама различни адвокати и те ми казаха 2 различни неща и страшно ме объркаха значи инвалида и починал февруари месец така че смятам че наследниците трябва да си платят митото смятам да ги осъдя да ми върнат взематата сума в двоен размер дали ще спечеля делото и колко пари ще са ми разноските по едно такова дело благодаря ви предварително
Dosega ne bqh 4ela takova izlojenie bez nito edin prepinatelen znak. Evala na pita6tiq. Izmisli novi gramati4eski pravila......
- emona
- Младши потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|