начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

право на ползване на наследствен имот

Казуси за недвижими имоти

право на ползване на наследствен имот

Мнениеот bram1983 » 22 Авг 2006, 10:01

Преди две години почина баща ми. Аз като единствен наследник получих личния му автомобил и 1/2 от гараж построен приживе от него. Другия съсобственик най-безцеремонно изхвърли колата ми на улицата и заяви, че гаража ще се ползва само от него. Реално през тези две години съм лишена от правото на ползване на своята част от наследения имот. Основателно ли ще бъде искането ми на парично обезщетение за пропуснати ползи и нанесени неимуществени вреди за двете години? Освен това мога ли да поискам другия съсобственик да ми плаща месечен наем за гаража?
Искрено се надявам да получа компетентен отговор и правен съвет във възможно най-кратък срок. Предварително Ви благодаря за съдействието.
e-mail: bram1983@lex.bg
bram1983
Нов потребител

Мнениеот gosho72 » 22 Авг 2006, 17:56

По този казус може да се коментира.Опитайте се най-напред да си обясните сам ситуацията,вашите права и възможности като се запознаете със закона за собствеността,както и със закона за наследството-относно управлението на наследствените имоти.Там ще намерите част от отговорите,които Ви вълнуват.
gosho72
Потребител

Назад към Имотни казуси