- Дата и час: 25 Ное 2024, 13:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Наследяване
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
Наследяване
Колеги имам следното питане Имам двама съпрузи които имат апартамент. Тези съпрузи имат две деца - ани и цецка. Ани и съпругът и имат едно дете петър на 8 години. двамата съпрузи понеже са много разочаровани от Ани и мажа и искат целият апартамент да остане за Петър т.е да ги прескочат и майка му и баща му да не получат нищо защото ще го пропилеят. Другата им дъщеря цецка няма никакви претенции към апартамента - не иска дял от него като наследник по закон. Как може да стане това като пред сеге си имаме 8г дете - дори с дарение жилището пак ще се управлява от родителите му защото е непълнолетен моля помогнете спешно защото единият от съпрузите го чакаме да умре всеки момент - и май ще бъде наследяване по закон и няма мърдане. Благодаря ВИ
- nikki
- Младши потребител
никoй ли неможе да ме посъветва - това неможе да бъде вярно МОЛЯ ВИ колеги включете се в темата аз въобще не съм компетентен по наследственото право - моля ВИ
- nikki
- Младши потребител
ами продайте имота на детето - игнорирате запазените части ина двете дъщери, а относно това, че е малолетно, няма как ...
- lakov
- Потребител
и къде е проблема?
единствено би възникнала пречка, ако родителите, които са и законни представители, не желаят да извършат действието от името на детето си.
в такъв случай може да се пробвате със завещание, но остава възможността да се атакува- човек не може да избяга от всичко !
единствено би възникнала пречка, ако родителите, които са и законни представители, не желаят да извършат действието от името на детето си.
в такъв случай може да се пробвате със завещание, но остава възможността да се атакува- човек не може да избяга от всичко !
- lakov
- Потребител
Да но ние искаме да избегнем именно родителите на детето - как ще стане покупко-продажбата като детето няма доходи как ще закупи недвижим имот= не съм наясно бихте ли ми обяснили по-подробно
- nikki
- Младши потребител
ами просто ще оформите сделката като покупко-продажба, дължимите данъци и такси ще се поемат от баба и дядо - това е.
естествени ома следните рискове :
1. бащата и майката да не се съгласят - просто трябва да бъдат убедени, че това е в изгода на детето им - едва ли ще са против и
2. евентуално сделката да се атакува като привидна и да се разкрие, че е било дарение - тогава става атакуема от наследниците с право на запазена част. по принцип доказването на симулация е трудно, но във вашия случа не е .... риска си съществува.
след като детето придобие имота, докато е непълнолетно ще е необходимо разрешение на районния съд, за да се отчужди - поне е нещо...
естествени ома следните рискове :
1. бащата и майката да не се съгласят - просто трябва да бъдат убедени, че това е в изгода на детето им - едва ли ще са против и
2. евентуално сделката да се атакува като привидна и да се разкрие, че е било дарение - тогава става атакуема от наследниците с право на запазена част. по принцип доказването на симулация е трудно, но във вашия случа не е .... риска си съществува.
след като детето придобие имота, докато е непълнолетно ще е необходимо разрешение на районния съд, за да се отчужди - поне е нещо...
- lakov
- Потребител
Да де но нали апартамента ще се продаде срещу някаква сума кой ще заплати тази сума - родителите на детето ли то е ясно че сделката ще е фиктивна и няма да се дават пари, но.все пак при малолетно дете как се процедира
- nikki
- Младши потребител
никой нищо няма да плаща - минавате по данъчна оценка, според мен не е необходимо да се назначава и особен представител на детето, както и да се иска разрешение от районния, защото не се отчуждава негов имот и няма противоречиви интереси с родителите... /по въпроса може да се спори/, говорете с нотариуса, дали ще иска да се назначи представител на детето или ще изповяда сделката така.
- lakov
- Потребител
Направо до го дарят на детето. Така ще избегнат и 2% за общината. Що се отнася до съгласието на родителите, очаквам да го дадат. А след това, за да се разпореждат със собствеността му, ще им трябва разрешение от РС.
Другият вариант е да се разчита на добросъвестност от страна на лелята, като сега се прехвърли апартамента на нея, а когато детето порасне, тя да му го прехвърли.
Другият вариант е да се разчита на добросъвестност от страна на лелята, като сега се прехвърли апартамента на нея, а когато детето порасне, тя да му го прехвърли.
- xpucmo67
- Младши потребител
12 мнения
• Страница 1 от 1
|
|