начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

моля дайте ми съвет: защита на собственост

Казуси за недвижими имоти

моля дайте ми съвет: защита на собственост

Мнениеот vili1 » 11 Авг 2006, 14:09

Бихте ли ми разяснили с какви способи и искове разполагам за да защитя собствеността си. Ситуацията е следната: съседът ми си направи парно, коете тече в моя двор и през зимата ми се създават проблеми. Благодаря на всички, които ще се опитат да ми помогнат. Имам още един въпрос: има ли някъде рагламентирано на какво разстояние от моя прозорец могат да минават въпросните тръби свързани с парното на съседа ми и как да се защитя?
vili1
Младши потребител

Мнениеот daris » 13 Авг 2006, 15:18

Имате две възможности - да се обърнете към общинската администрация по стоителен надзор - или областната такава, но ако се окаже, че парната инсталация е изпълнена по проект, чакането на отговор ще бъде безрезултатно.
Сигурния вариант е да предявите негаторен иск за преустановяване на неоснователните действия, които Ви пречат да упражнявате правото си на собственост - чл. 109 от Закона за собствеността. За това, ще Ви е нужен добър адвокат по вещно право.
daris
Младши потребител

Мнениеот vili1 » 14 Авг 2006, 22:39

Благодаря Ви много за помощта!
vili1
Младши потребител

Назад към Имотни казуси