Здравейте, започнах работа на договор с 6 месеца изпитателен срок. Преди месец работодателят ми поиска да подпиша декларация, че ако нещо изчезне, ще плащам колкото тя поиска, както и че съм съгласна да ме съди до пълно удовлетворение на собственика. Казах, че не съм съгласна и тя ми каза да напусна магазина.
Сега ми прати заповед с текст "нареждам да даде обяснение защо не се е явила два поредни дни" . Това са 19 и 20 юли 2006. Датата на заповедта за обяснението е 3 август, а я получих на 9-ти. Нямам срок за даване на обяснение.
Пратила ми е и нещо с препоръчана разписка (предполагам, че е заповедта за дисциплинарно уволнение".
Не искам да отивам да получавам писмото. Би трябвало сега да пиша обяснения защо не съм се явила, от друга страна очевидно не съм спазила предизвестие, но не искам да плащам обезщетение за неспазен срок на предизвестие (два месеца между другото). Как да постъпя?
- Дата и час: 24 Ное 2024, 15:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Проблем с работодател
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Според мен, трябва на всяка цена да напишеш писмено обяснение, затова, че не ти си напуснала, а теб са те освободили от работа. Можеш да го пратиш и с препоръчано писмо с обратна разписка. Това по-повод дисциплинарното уволнение.
Добре е да си погледнеш договора и какви срокове за предизвестие са договорени и в чия полза. Може и да не дължиш никакво предизвестие.
Ако имаш да получаваш заплата, най-добре е да си наемеш адвокат, за да можеш да си я получиш в едно с обезщетения за неползван отпуск и т.н.
Добре е да си погледнеш договора и какви срокове за предизвестие са договорени и в чия полза. Може и да не дължиш никакво предизвестие.
Ако имаш да получаваш заплата, най-добре е да си наемеш адвокат, за да можеш да си я получиш в едно с обезщетения за неползван отпуск и т.н.
- radini
- Младши потребител
ситуацията наистина е сложна. Ако работодателят ви е решил да ви уволнява дисциплинарно, то ще ви трявбат свидетели за да установите противното на това което той твърди. Срокът на предизвестие зависи от вида на окончателния договор, по повод на който се провежда изпитването.
Повече относно срокът на предизвестие при договор със срок на изпитване можете да прочетете тук: http://lex.bg/members/monteskio/
УСПЕХ!
Повече относно срокът на предизвестие при договор със срок на изпитване можете да прочетете тук: http://lex.bg/members/monteskio/
УСПЕХ!
"Divide еt impera" !
- monteskio
- Активен потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|