- Дата и час: 24 Ное 2024, 18:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
разлика в заплати на една и съща длъжност(държавна)
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
разлика в заплати на една и съща длъжност(държавна)
Върнах се от майчинство на 1.04.2006год. и с връщането ми подписах допълнително споразумение за повишаване с определените проценти на основното ми трудово правоотношение./Работя в държавно училищет.е. професионална гимназия/.В последствие разбрах, че моите колеги на същата длъжност получават с 24лв. повече. Защо се получава така?Имам ли право да поискам със задна дата да ми се изплатят тези разлики в заплатата/и произтичащите от тях данъци/?
- eden_hell
- Нов потребител
С този правопис Вие трябва да плащате, за да Ви пускат в училище не за да се обучавате! Най-добре е да започнете от първи клас, защото си личи, че пропуските в образованието Ви започват още от там.
- ilkast
- Нов потребител
С този правопис Вие трябва да плащате, за да Ви пускат в училище не за да се обучавате! Най-добре е да започнете от първи клас, защото си личи, че пропуските в образованието Ви започват още от там.
- ilkast
- Нов потребител
Re: разлика в заплати на една и съща длъжност(държавна)
eden_hell написа:Върнах се от майчинство на 1.04.2006год. и с връщането ми подписах допълнително споразумение за повишаване с определените проценти на основното ми трудово правоотношение./Работя в държавно училищет.е. професионална гимназия/.В последствие разбрах, че моите колеги на същата длъжност получават с 24лв. повече. Защо се получава така?Имам ли право да поискам със задна дата да ми се изплатят тези разлики в заплатата/и произтичащите от тях данъци/?
- ilkast
- Нов потребител
- prnedev
- Активен потребител
Ilkast, когато едно две годишно дете се опитва да пише заедно с вас на клавиатурата едва ли ви идва на ум за правопис! Това време, в което писах т.е. задавах въпроса си, просто беше "откраднато" от времето, което посвещавам на детето си, така че се надявам на снизхождение относно правописа си
Колегите са по-големи от мен с 1 и съответно с 3 години.
Благодаря за вниманието!
Колегите са по-големи от мен с 1 и съответно с 3 години.
Благодаря за вниманието!
- eden_hell
- Нов потребител
Средствата за работна заплата в системата на средното образование се формират по Наредба №6 за специфичните правила за дейността на звената в системата на народната просвета. А индивидуалните заплати се формират съгласно Наредба №7/2005 г. за реда и начина за определяне на индивидуалните месечни работни заплати на персонала в средното образование. Негласния принцип е "пари нема - действай". Като прочетете два нормативни акта и приложите посочения принцип ще разберете защо заплатата Ви е по-ниска от тази на останалите колеги.
А да! Вижте си договорките по КТД на училището(детската градина) и браншовия КТД.
Възрастта на колегите няма ник'во значение.
А да! Вижте си договорките по КТД на училището(детската градина) и браншовия КТД.
Възрастта на колегите няма ник'во значение.
- nat
- Потребител
Нат, мислех си да не би да има разлика в класа (Приложение No 5 към чл.3, ал.3, 4 и 10, от споменатата от теб Наредба №6) По-скоро въпроса ми не беше коректен - правилното питане е "Колегите с по-голям трудов стаж ли са от вас".
- prnedev
- Активен потребител
Така да. Обаче има още нещо. Обикновено такава разлика в заплатата при равни други условия винаги се получава след ползване на майчинство при бюджетарите. Първо заради заложените ножици между минимум и максимум на увеличенията на заплатите, както и на самите заплати по ПМС и второ поради твърдите им бюджетни рамки на предвидените средства. Нищо лично или незаконно.
- nat
- Потребител
и още нещо при уговорен 1% за клас по браншовия учителски КТД и равнището на средната заплата на учител такава разлика от 24 лв. е много малко вероятно да се получи.
- nat
- Потребител
Като каква работите в училището?Учители и служители са на норматив часове и съответно щатно разписание ,което не зависи от това че сте били в отпуск по майчинство.
- kapka888
- Младши потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|