начало

Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро

Дарение на имот

Казуси за недвижими имоти

Дарение на имот

Мнениеот melska » 09 Авг 2006, 17:15

Здравейте,
Радвам се,че този сайт съществува и мога да попитам някой по-запознат с правната материя. Става въпрос за лозе от 1 дка точно, собственост на дядо ми( който е жив).Искаме дядо ми да прехвърли половината от мястото - 500 кв.м на баща ми, с цел аз и приятеля ми да строим къща на нея, от името на баща ми. Чух,че най-изгодно било прехвърлянето от дядо ми на баща ми да стане чрез дарение. Каква е процедурата и какви документи са ми необходими?Искаме точно определена част от имота и да можем да строим без да искаме разрешението на дядо ми(който после ще припише другите 500 кв.м на чичо ми, сигурно:)

Освен това, възможно ли е 500 кв.м да са самостоятелен парцел - заради планираното от нас строителство?

Благодаря предварително за отговорите!
melska
Нов потребител

Мнениеот emona » 09 Авг 2006, 18:29

Понякога и аз пиша в подобни форуми. Мисля, че те са от полза. Но когато става въпрос за такива сериуозни работи като строителство и други подобни спорд мен трябва да се обърнете към някоя адвокатска кантора. Независимо колко ще заплатите, проблемите които ще ви спести една консултация е безценно. Често чета мненията тук. Н според мен труда на адвокатите трябва да се уважава и да им се заплаща. Е, ако въпроса не е труден може и тук да " ви научат" каквод а направите като ви копират определени бланки..
Дококото знам, за да започнете да строите ви трябва документ от кметството - разрешение. За дарение такъв документ не ви трябва. Това го знам, защото скоро леля ми прави дарение. Дано не бъркам. Може по тази тема да се включи и някой адвокат и да ви даде безплатен съвет.
emona
Младши потребител

Мнениеот manol » 10 Авг 2006, 23:34

ако не е вилна зона не може да строите,а и мин.за парцел с трайни насаждения е 1 д.
manol
Младши потребител

трайни насаждения?

Мнениеот melska » 11 Авг 2006, 10:58

Парцелът е във вилната зона на Варна, но защо говорите за трайни насаждения :shock: 1 дка е парцелът, има малко лозе, малко плодови дръвчета, съвсем обичайни насаждения за лозе :roll: с правоъгълна форма, вход откъм пътя, откъм тясната страна, с пътека по средата по цялата дължина на лозето.
melska
Нов потребител

Назад към Имотни казуси