начало

Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро

1/2 идеална част

Казуси за недвижими имоти

1/2 идеална част

Мнениеот ivka » 09 Авг 2006, 09:27

Здравейте! Предварително се извинявам за глупавия въпрос, но никак не съм наясно с тези неща. Предстои ми да купувам жилище чрез кредит от банка. В момента ми предлагат едно, което ми харесва, но се води 1/2 идеална част. Какво точно означава това и възможно ли е в този случай да ми отпуснат кредит от банката?
Отново се извинявам за невежеството си и предварително благодаря!
ivka
Нов потребител

Мнениеот monteskio » 09 Авг 2006, 09:42

Казусът е доста специфичен и ще се наложи да се консултирате с адвокат. Само по този начин ще защитите най-добре интересите си. Не купувайте 1/2 ид.част от апартамент. Нито една банкова институция / или поне повечето/ няма да се съгласи да приеме такова обезпечение.

УСПЕХ!
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Мнениеот tram4eto » 09 Авг 2006, 09:44

:shock: Ако наистина се води 1/2 идеална част то означава че ви предлагат да станете съсобственик с някой друг... т.е. когато човек си купува жилище то се предполага ,че ще го придобие цялостно , а не половината от него...другият варианте да ви предложат 1/2 идеални части от жилище, които 1/2 части могат да се обособят като самостоятелно жилище ...така да....
tram4eto
Младши потребител

1/2 идеална част

Мнениеот ivka » 09 Авг 2006, 12:40

Много ви благодаря за отговорите! Хубаво е, че ви има.
Поздрави!
ivka
Нов потребител

Назад към Имотни казуси