Здравейте. Много бих се радвала, ако някой ми помогне с отговорите на няколко мои въпроса. От 5 месеца работя на изпитателен срок, днес реших да подам молба за напускане. Доколкото знам имам право да ползвам 8 дни платен отпуск за 5 месеца работа, но те казват, че нямам време да си взема отпуска, а искат да ми го платят. Мисля, че втория е по неизгодния вариант за мен. Искат да ми прекратят договора по чл.71 от Кодекса по труда. Някой може ли да ми даде съвет как да постъпя?Ще ви бъде искрено благодарна!
Поздрави и хубави почивни дни!
- Дата и час: 24 Ное 2024, 15:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Прекратяване на срочен договор с изпитателен 6месечен срок
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Вие имате право д аползвате платен годишен отпуск, при положение, че имате ОБЩ трудов стаж 8 месеца. Също така, трявба да имате предвид, че работодателят е този, който се съгласява да разреши ползването на исканата от вас отпуска. В КТ има определени изключения от това императивно правило, но доколкото разбирам вие не сте в тази хипотеза.
Можете да подадете моллба за напускане. Предизвестието ви трябва да е с определен срок, който зависи от вида н аокончателния договр по повод на който се провежда изпитването.
Повече за правото на платен годишен отпуск и прекратяването на трудовия договор можете да прочетете тук: http://lex.bg/members/monteskio/
УСПЕХ !
Можете да подадете моллба за напускане. Предизвестието ви трябва да е с определен срок, който зависи от вида н аокончателния договр по повод на който се провежда изпитването.
Повече за правото на платен годишен отпуск и прекратяването на трудовия договор можете да прочетете тук: http://lex.bg/members/monteskio/
УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
- monteskio
- Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|