начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Oбещетение за неизползван платен отпуск?

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Oбещетение за неизползван платен отпуск?

Мнениеот donchaz » 03 Авг 2006, 20:51

Здравейте!
Днес ми прекратиха трудовия договор...знам че по закон ми се полага обезщетение за неизползван платен отпуск.
Искам да попитам какви са сроковете за изплащане и какви документи трябва да подам към работодателя си...
По възможност някакви образци.
Също какво трябва да направя ако работодателя ми не желае да ми изплати отпуската?
Знам че трябва да подам молба в два екземпляра но ако работодателя не желае да се подпише все едно не съм подавал... не е ли така?

Благодаря ви предварително за отговорите!
Последна промяна donchaz на 11 Юни 2008, 11:31, променена общо 2 пъти
donchaz
Младши потребител

Мнениеот donchaz » 03 Авг 2006, 23:04

Явно няма запознати и няма да получа адекватен отговор...:)
Последна промяна donchaz на 11 Юни 2008, 11:32, променена общо 1 път
donchaz
Младши потребител

Мнениеот nat » 04 Авг 2006, 14:34

Обезщетението по чл.224 КТ за неползван платен годишен отпуск става дължимо със самия факт на прератяване на трудовия договор. Това обезщетение обикновено се определя в заповедта за прекратяване на трудовия договор и се изплаща в сроковете за изплащане на последното дължимо трудово възнагражадение. Ако след изтичане един месец след прекратяване на трудовия договор дължимото обезщетение все още не ви бъде изплатено, то Вие можете да поканите писмено работодателя да ви го плати доброволно или да заведете иск пред съда за неговото изплащане.
nat
Потребител

Назад към Трудово право