начало

Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро

Доброволна делба и проблеми след това?

Казуси за недвижими имоти

Доброволна делба и проблеми след това?

Мнениеот boiangeorgiev » 06 Юни 2006, 15:49

Здравейте! Родителите ми преди 6 месеца продадоха част /500кв.м/ от парцел 1020кв.м в градска зона като затова направиха доброволна делба на парцела с купувача т.е. родителите ми са с 520кв.м, а купувача 500кв.м като в документа е изрично написано че след подписването нито една от двете страни по договора не може да има претенции спрямо другата. Има приложена скица, направена от специалисти с граници и метри. Обаче сега собственика на 500-те кв.м иска да си преместим оградата с 3 метра в нашия парцел. Какво да правим в случай, че той реши и събори оградата и влезе в нашия имот? Благодаря
boiangeorgiev
Нов потребител

Мнениеот ifand » 07 Юни 2006, 19:10

Обадете се в полицията. Ако събори оградата деянието му може да се квалифицира като самоуправстсво и може да подадете жалба до прокуратурата. Те ще го предупредат да спре с тези си действия.
ifand
Младши потребител

Мнениеот skalata_tsak » 08 Юни 2006, 13:24

не разбрах защо, след като техниците са ви определили границата, з човека е решил да си мести оградата! а иначе колегата е прав, това си е живо самоуправство. подайте жалба.
skalata_tsak
Младши потребител

Мнениеот boiangeorgiev » 28 Юни 2006, 13:41

Нашата одисея продължава. Комшията с претенциите взе че премести оградата с другия си съсед навътре в неговото си място с около 50см на дължина 38 метра и днес ни заяви че парцела му не бил 500кв. То е ясно че като махнеш 38м х 0.5м = 19кв м минус и сега иска да си ги вземе от нашия парцел. Тя цялата работа почна след като реши че трябва да строи на оградата без да спазва отстоянието от 3 метра. и днес се обадил на баща ми и почнал да го нарича мошеник и да го заплашва. На всичкото отгоре се е вързал към нашия водомер и плащаме и неговата вода. А между другото в договора за делбата пише че му даваме право на преминаване 3 метра през нашия имот, ама той вече има път от другата страна
boiangeorgiev
Нов потребител

Мнениеот elenakotzeva » 28 Юни 2006, 13:51

Колегата е прав - пуснете жалба в полицията. Съседът ви няма право да въши действията, които описвате.
elenakotzeva
Потребител

Мнениеот boiangeorgiev » 02 Авг 2006, 16:59

Продължението: след консултация с адвокат излезе че скицата за делбата не е направена както трябва т.е. границата между двата парцела минава през двете спални на къщата ми и на всичкото отгоре пътя на скицата с това право на преминаване през нашия парцел не стига до никъде, а свършва в дерето. Самите ние ползваме част от друг парцел от другата страна, за да влезем в нашия. Обадихме се на инженера, който прави скицата, обаче той първо каза че всичко е наред, а после все имал много работа и не можел да се занимава с нас. За капак ходих и до ВиК- Варна да видя какво да правя с водопровода ми, след като инкасатора отчете консумация 100лв за месец. На което ми отговориха-оправяйте се сами :shock:
boiangeorgiev
Нов потребител

Мнениеот mishi_83 » 02 Авг 2006, 17:16

boiangeorgiev написа:Продължението: след консултация с адвокат излезе че скицата за делбата не е направена както трябва т.е. границата между двата парцела минава през двете спални на къщата ми и на всичкото отгоре пътя на скицата с това право на преминаване през нашия парцел не стига до никъде, а свършва в дерето. Самите ние ползваме част от друг парцел от другата страна, за да влезем в нашия. Обадихме се на инженера, който прави скицата, обаче той първо каза че всичко е наред, а после все имал много работа и не можел да се занимава с нас. За капак ходих и до ВиК- Варна да видя какво да правя с водопровода ми, след като инкасатора отчете консумация 100лв за месец. На което ми отговориха-оправяйте се сами :shock:

Като начало може да спрете да се оплаквате и да извършите това, което колегите по-горе Ви посъветваха, а именно - подайте жалба в районна прокуратура!

Успех!!!
Присъдите на съдбата не подлежат на обжалване!!!

В. Коняхин
mishi_83
Потребител

Назад към Имотни казуси