- Дата и час: 25 Ное 2024, 09:59 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ДАРЕНИЕ НА МАЛОЛЕТЕН
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
ДАРЕНИЕ НА МАЛОЛЕТЕН
Имам извънбрачно малко дете на 5 години, което съм признал юридически. Искам да му прехвърля мое лично жилище, но не искам с него да се разпорежда майка му, докато детето е непълнолетно. Как да постъпя - чрез някакво дарение, завещание или под друга форма.Благодаря предварително
- pudis
- Младши потребител
Re: ДАРЕНИЕ НА МАЛОЛЕТЕН
pudis написа:Имам извънбрачно малко дете на 5 години, което съм признал юридически. Искам да му прехвърля мое лично жилище, но не искам с него да се разпорежда майка му, докато детето е непълнолетно. Как да постъпя - чрез някакво дарение, завещание или под друга форма.Благодаря предварително
Майката като законен представител на детето може да извършва всякакви действия на управление (примерно да го отдава под наем) в негов интерес! Действията на разпореждане с имота ако са възмездни и са в негов интерес се извършват с разрешение от районния съдия, а ако са безвъзмездни (примерно дарение) ще са нищожни - чл. 73 СК.
Присъдите на съдбата не подлежат на обжалване!!!
В. Коняхин
В. Коняхин
- mishi_83
- Потребител
Запазете си безвъзмездното право на ползване на имота. По този начин никой няма да има интерес да го купи, а също така и никоя банка няма да го приеме като обезпечение по кредит, тъй като апартамента ще върви в комплект с Вас. Правото може да бъде и ограничено във времето, но Ви препоръчвам да си оставите по-дълъг срок /в интерес на детето/ или пожизнено.
- d_d
- Потребител
пропуснах нещо - горното следва да стане заедно със сделката по прехвърлянето на имота, а дали да изберете дарение или продажба, зависи и от това дали имате други деца. Най-долре се обърнете към адвокат.
- d_d
- Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|