начало

Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро

предварителен договор за покупка продажба на имот

Казуси за недвижими имоти

предварителен договор за покупка продажба на имот

Мнениеот bright » 23 Юли 2006, 13:23

Има ли някакви капани за продавача в предварителен договор за покупко-продажба, при положение че е съставен от нотариуса на купувача?
bright
Нов потребител

Мнениеот enigma » 23 Юли 2006, 14:44

Зависи от нотариуса. И каква инфо му е дадена :twisted:
enigma
Потребител

Мнениеот bright » 23 Юли 2006, 15:01

ЕГН-тата на тримата собственици и копията от нат. актове. Нотариуса бил обиден от искането ни да обсъдим копие от предварителния договор с адвокат преди подписването му - нямало такава практика. Трябвало да заведем адвокат при подписването и на място да се променя ако трябва нещо. Притеснява ме факта да подписвам каквото и да е без адвокат. За съжаление не ми се е налагало досега да ползвам адвокатски услуги, но моля, препоръчайте ми добър адвокат по имотни въпроси от Варна.
bright
Нов потребител

Мнениеот bright » 23 Юли 2006, 15:01

ЕГН-тата на тримата собственици и копията от нат. актове. Нотариуса бил обиден от искането ни да обсъдим копие от предварителния договор с адвокат преди подписването му - нямало такава практика. Трябвало да заведем адвокат при подписването и на място да се променя ако трябва нещо. Притеснява ме факта да подписвам каквото и да е без адвокат. За съжаление не ми се е налагало досега да ползвам адвокатски услуги, но моля, препоръчайте ми добър адвокат по имотни въпроси от Варна.
bright
Нов потребител

Мнениеот mishi_83 » 23 Юли 2006, 16:17

bright написа: препоръчайте ми добър адвокат по имотни въпроси от Варна.

http://www.lex.bg/members/monteskio/
Този наистина е добър и мисля, че практикува във Варна!!!
Успех!!!
Присъдите на съдбата не подлежат на обжалване!!!

В. Коняхин
mishi_83
Потребител

Мнениеот bright » 23 Юли 2006, 16:49

Много благодаря!
bright
Нов потребител

Re: предварителен договор за покупка продажба на имот

Мнениеот oncho » 24 Юли 2006, 15:30

bright написа:съставен от нотариуса на купувача?

Нотариуса няма как да е на купувача (поне до сега не съм чул да ги продават някъде или пък да се придобиват по давност) :-)
Отделно от шегата по - горе, няма нищо обидно в това да се консултирате с адвокат за договора, дори е желателно.
oncho
Младши потребител

Назад към Имотни казуси