начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

За ОСЗГ-тата и решенията им - ?

Казуси за недвижими имоти

За ОСЗГ-тата и решенията им - ?

Мнениеот scila » 19 Юли 2006, 07:22

С интерес следя всички теми за имотите възстановени от ОСЗГ-тата.Не зависимо в коя част на България се намират имотите са забъркали големи каши.Въпреки консултациите с адвокати не мога да разбера как така си отменят издадени решения със скици.Моят проблем е в това,че имоти възстановени ни през 1995г. със скици,за които имаме нот.актове /договори за покупко-продажба/ от 1897г. до 1943г., ОСЗГ през 2004г. издава ново решение с което отказва да ни ги въстанови.Никой не ни е уведомил за това решение,разбрахме случайно отивайки там и ни го връчиха преди два месеца.Обжалвахме веднага това решение.Съдът ще си каже думата,но въпросът ми е защо след като ни е върната земята,сега пак ни я взимат и трябва да ги съдиме за нещо,което си е наше.Във решението с което ни отказват възстановяването пише,че имотите нямат възстановими граници,а през 1995г.са имали.Имотите са си в реални граници и ги ползваме непрекънато,върху голяма част от тях сме насадили овощни градини с пълното съзнание,че те са си наши и преди и сега.Какво щеше да се случи ако ги бяхме продали преди 2004г. и после се установи,че има ново решение?Председателят на ОСЗГ отказа да ни даде отговор и такъв не получихме и от адвокат на какво основание ни ги взимат сега?Моля ви дайте ми отговор до колко е законно второто решение и има ли основание ОСЗГ да си променя решението след толкова години?В законът за зем.земи пише,че решенията могат да се отменят до една година от ОСЗГ и до две години от министъра на зем. след издаването му,а не девет години след това.Дайте ми някакъв отговор за това беззаконие.
scila
Младши потребител

АЗ СЪЩО

Мнениеот julia » 21 Юли 2006, 15:47

ги следя с интерес
Последна промяна julia на 29 Юли 2006, 18:20, променена общо 2 пъти
julia
Потребител

АЗ СЪЩО

Мнениеот julia » 21 Юли 2006, 15:48

РАДВАМ СЕ СЦИЛА ЧЕ ПОСТАВЯШ ТОЗИ ВЪПРОС.МНОГО НЕЩА МОГА ДА ТИ КАЖА,
Последна промяна julia на 29 Юли 2006, 18:21, променена общо 1 път
julia
Потребител

Мнениеот julia » 21 Юли 2006, 18:02

С две думи : ако имота нее подлежал на възстановяване по реда /С ИЗВИНЕНИЕ / на ЗСПЗЗ, а е възстановен по силата на реституц. закони .въвеждаха собствениците на такива имоти в заблуда /МАМЕХА ГИ - ЗА КОЕТО ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА СИ ПОНЕСЕ ОТГОВОРНОСТТА/ , че собствеността им се възстановява по ЗСПЗЗ . ТОВА СТАВАШЕ ИМЕННО С РЕШЕНИЯТА НА ПК.
Целтаъна тази измама беше : докато те лъжат че ти възстановяват права по ЗСПЗЗ , които всъщност не са възникнали ДА ЗАГУБИШ ПРАВАТА / чрезнеупражняване на владението / , придобити по силата на другия закон , за да могат те да бъдат придобити по давност , / АЗАЩО НЕ И ЧРЕЗ ПРАВНА сделка / от тези , които неправомерно ги ползват / ОБЩИНАТА и НВЕЙНИТЕ ХОРА -КОЛКО НЕЗАКОННИ СТР. РАЗРЕШЕНИЕ ИМА ИЗДАДЕНИ ЗА ДА СЕ УСТАНВОВИ С ТЯХ НАЧАЛО НА ДАВНОСТНО ВЛАДЕНИЕ/ .ЗЕР ыДОКАТО БИВШИТЕ СОБСТВЕНИЦИ НА АПЕТИТНИ ИМОТИ В РЕГУЛАЦИЯ ГИ МОТАЯТ В СЪДА РАЗНИ ЗЛОВЕЩИ ЛИЦА ВРЕМЕТО РАБОТИ ЗА НЕСОБСТВЕНИЦИТЕ! НО НЕ САМО ВРЕМЕТО , А И ЗАКОНИТЕ. ТОВА СА НОВИТЕ СОБСТВЕНИЦИ НА БИВШИТЕ НИ ИМОТИ / или ЧАСТИ ОТ ТЯХ- ТАКА Н. НОВООБРАЗУВАНИ ИМОТИ
Последна промяна julia на 12 Окт 2006, 02:37, променена общо 1 път
julia
Потребител

Мнениеот julia » 30 Сеп 2006, 02:34

СЦИЛА , фактът , че кашите са в цяла България ,означава , че същите са забъркани суказание от горе . Та целта на този вид реституция / измамата / беше тази . ДОКАТО ТЕ ЛЪЖАТ , че ти възстановяват права по единия закон , да загубиш същите права възстановени ти по другия закон .
КАКЪВ ТИ Е ПРОБЛЕМА ,щом ВИЕ СИ ВЛАДЕЕТЕ ИМОТА ? ПРИ МЕН Е ДРУГО . ЗАЩО ИЗОБЩО СИ ВЗЕЛА РЕШЕНИЕТО и се занимаваш с дела НЕ РАЗЧИТАЙ ВЪОБЩЕ НА СЪДА . АКО ИСКАШ ДА РАЗБЕРЕШ КАКВО ТОЧНО СЕ СЛУЧВА ТАМ ПРОЧЕТИ МНЕНИЕТО МИ ВЪВ Обсъждане на законопроекти " ДА ПОХВАЛИМ СЪДИИТИ "
НАЙ-ВАЖНО Е ДА СИ ВЛАДЕЕТЕ ИМОТА И НЕ СЕ ЗАНИМАВАШС ДЕЛА БЕЗСМИСЛЕНИ. ХУБАВО Е ЧЕ СИ ТЪРСИШ правата , НО НЯМА ДА ГИ НАМЕРЕШ В СЪДА по имотни проблеми
ИМОТА СИ Е ВАШ СЦИЛА И ВЕРОЯТНО е бил неправомерно иззет. ПРАВАТА ВЪРХУ НЕГО СА СИ ВАШИ ПО СИЛАТА НА РЕСТИТУЦИОННИТЕ ЗАКОНИ , АНЕ ПО ЗСПЗЗ. НЯМАШ НУЖДА ВЪОБЩЕ ОТ ТЕХНИТЕ РЕШЕНИЯ . ТЕ САМО СА ТЕ ВЪВЕЛИ В ЗАБЛУДА, ЧЕ ТИ ВЪЗСТАНОВЯВАТ ПРАВА,които всъщност не са възникнали . АКО ИМАШЕ НУЖДА , ТЕ ЩЯХА ДА ТЕ НАМЕРЯТ И ДА ТИ ГО ВРЪЧАТ. АКО в МОМЕНТА СОБСТВЕНОСТТА ТЕ СЕ ОСНОВАВА НА ТЕХНИЯ АКТ ОТ 95г. той найвероятно е нищожен , ЗАЩОТО ИМА И ТАКИВА ИМОТИ , ВЪЗСТАНОВЕНИ ТОГАВА , а СЕГА , след изтичане на придобивната давност ВЕЧЕ са ПРОДАДЕНИ НА ТРЕТИ ЛИЦА.
НО ТИ СИ ВЪВ ВЛАДЕНИЕ И НИКОЙ НЕ ТИ ГО ОСПОРВА .
Последна промяна julia на 12 Окт 2006, 02:45, променена общо 1 път
julia
Потребител

Мнениеот scila » 30 Сеп 2006, 07:57

Да,наши са но има един ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ,че с нот.актове от 30-40те години на миналия век,не можеме да кандидатсваме за селскостопанските програми отпускани от МЗГ, нито да ги вкарваме в регулация и въобще ни връзват ръцете.Искаме или не ще трябва да минеме през съда.
scila
Младши потребител

Назад към Имотни казуси