начало

Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро

Общи разходи на входа

Казуси за недвижими имоти

Общи разходи на входа

Мнениеот montenegro » 17 Юли 2006, 11:05

Уважаеми пишещи, имам следният въпрос - преди една година почина наш съсед, който дължеше 700,00 лева за общи разходи/включително и суми към топлофикация, която съседите са платили за да имат и те парно - става дума за преди 5,6 години/. Той има две дъщери наследнички, които в последствие продадоха апартамента на баща си, без да заплатят дълговете към входа. Новият собственик го препродаде и сега живее трети собственик в апартамента. И това в рамките на година. От кого трябва да си искаме парите-от дъщерите на поченалият или от новият собственик? Каква е давносттта понеже някои от сумите са от преди 4-5 години? Как да издирим данните на двете сестри?
montenegro
Нов потребител

Мнениеот monteskio » 17 Юли 2006, 11:20

Давността започва да тече, от момента когато задължението става изискуемо. При положение, че съседите са платили, за да започне да тече давност е необходимо те да са поканили длъжника / който вече е починал/. Ако това е сторено преди 5 год. вие нямате право на иск за събиране на сумите.

В случай, че покана не е отправяна, то вие можете да изпратите такава до наследниците на починалия. Те носят задължениет за заплащане, понеже са негови наследници / освен ако са приели наследството под опис/.

За да защитите по-най-добрия начин правата си, ще е необходимо да се позлвате от компетентна правна помощ от адвокат. Само с консултации в този форум няма да е достатъчно.

УСПЕХ!
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Мнениеот montenegro » 17 Юли 2006, 14:49

Благодаря за бързият отговор!
До колкото знам такава покана е отправяна само устно и то не на събрания на входа а от касиера. Как да намерим данните на двете сестри за да им отправим покана за плащане. Те живеят в нашият квартал, но не се виждаме.
montenegro
Нов потребител

Мнениеот irina_van » 17 Юли 2006, 15:15

А разполагате ли с данните на настоящите собственици на апартамента? Имам предвид ЕГН.
irina_van
Потребител

Мнениеот montenegro » 18 Юли 2006, 11:09

Да на повечето ги имаме, но си мисля че имаше мнения от рода - защо трябва да си даваме данните да не би някой да ни продаде апартаментите и подобни глупости от невежи хора, ама какво да се прави-всички живеем в една "обща" къща
Последна промяна montenegro на 18 Юли 2006, 11:13, променена общо 1 път
montenegro
Нов потребител

Мнениеот montenegro » 18 Юли 2006, 11:10

На мен ми се струва, че трябва да се потърсят правата, но трябва някой - експерт най-вероятно, да изчисли до момента кои суми са изискуеми, защото мина доста време от първите дългове.
montenegro
Нов потребител

Назад към Имотни казуси