Към други условия в ТД пише:"Страните приемат условията на Закона за защита на конкуренцията относно пазене на производствените и търговски тайни на сдружението и неучастие в конкурентни дейностти,Работникът подписва декларация за пазене на служебна тайна, неразделна част от настоящия договор.Работникът поема ангажимент да не развива подобна дейност в срок от 5 г след приключване на настоящия договор."
Всичко това е дописано на ръка към ТД.По принцип давността е 5 г по закон но за възбуждане на наказателна отговорност, никъде не е споменато за служители конкретно..това означава ли че този срок може да се определя от работодателя...???Бъх желала да чуя вашите мнения, по текста по горе..Благодаря предварително.
- Дата и час: 24 Ное 2024, 15:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
други услововия към ТД
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
други услововия към ТД
Последна промяна galentinass на 14 Юли 2006, 13:11, променена общо 1 път
- galentinass
- Младши потребител
Re: други услововия към ТД
galentinass написа:Към други условия в ТД пише:"Страните приемат условията на Закона за защита на конкуренцията относно пазене на производствените и търговски тайни на сдружението и неучастие в конкурентни дейностти,Работникът подписва декларация за пазене на служебна тайна, неразделна част от настоящия договор.Работникут поема ангажимент да не развива подобна дейност в срок от 5 г след приключване на настоящия договор."
Всичко това е дописано на ръка към ТД.По принцип давността е 5 г по закон но за възбуждане на наказателна отговорност, никъде не е споменато за служители конкретно..това означава ли че този срок може да се определя от работодателя...???Бъх желала да чуя вашите мнения, по текста по горе..Благодаря предварително.
това е нищожно ,не поражда нищо нямат право да му забранят да развива подобна дейност ,ако по време на трудовото правоотношение " разгласи поверителни за него сведения ,е разбира се ако се знае кои са тия сведения , а не нещо абстрактно " ,то това ще е нарушение на трудовата дисциплина -чл.187 т.8 КТ ..нищо по-вече .
За каква наказателна отговорност питаш няма такава в случая работи каквото искаш и както искаш ..........
- donna
- Старши потребител
донна
За каква наказателна отговорност питаш няма такава в случая работи каквото искаш и както искаш .......... -ДОННА
а защо тогава го пише това нещо въобще да се чуди човек-за 5 години говоря щом е нищохно и мога да си работя каквото искам?ама че работа
а защо тогава го пише това нещо въобще да се чуди човек-за 5 години говоря щом е нищохно и мога да си работя каквото искам?ама че работа
- galentinass
- Младши потребител
Re: донна
galentinass написа:За каква наказателна отговорност питаш няма такава в случая работи каквото искаш и както искаш .......... -ДОННА
От къде да знам защо го пишат предполагам за да ви сплашат да ги конкурирате
Разходи се из форума има много такива теми
- donna
- Старши потребител
Re: донна
donna написа:galentinass написа:За каква наказателна отговорност питаш няма такава в случая работи каквото искаш и както искаш .......... -ДОННА
От къде да знам защо го пишат предполагам за да ви сплашат да ги конкурирате
Разходи се из форума има много такива теми
много ти благодаря ДОННА, ще се поразроя тук таме благодаря пак
- galentinass
- Младши потребител
имам същия проблем с моя шеф. И той иска да подготвя декларации, които да се подпишат от всички работници за запазване на фирмена тайна и пет години да не работим или да не образуваме дружества извършващи конкурентна дейност. За нарушението на декларацията шефа ми може да иска обезщетение в размер до 100 000 лв.
- brianna_banks
- Нов потребител
brianna_banks написа:имам същия проблем с моя шеф. И той иска да подготвя декларации, които да се подпишат от всички работници за запазване на фирмена тайна и пет години да не работим или да не образуваме дружества извършващи конкурентна дейност. За нарушението на декларацията шефа ми може да иска обезщетение в размер до 100 000 лв.
Декларацията ще е нищожна ,за фирмената тайна писах по-горе ,ако си в ТПО какво може да се случи и какъв е резултата , ама вие знаете ли точно каква ще е тая фирмена тайна /най-много дисциплинарно наказание и то при съществуващо трудово правоотношение /,нищо по-вече ,така ,че вашият шеф ще гледа тия 100 000 лв през крив макарон , пък уведомете и ОИТ да го глоби и тя за нарушаване на трудовото законодателство ,голям купон ще падне
Единствено ограние от това правило и то не точно като това което описвате има за Директора за връзки с инвеститорите при публичното дружество /това лице работи на трудов договор / Те както и членовете на управителния орган нямат право да разпространяват непублична информация .
чл.116г. ал.6 във връзка с чл.116б АЛ.1 буква В от ЗППЦК и то само по отношение да не се разпространяват непублична информация за дружеството докато работят там и след като престане да работи в дружеството .
Ограничението е само за неразпространение на непублична информация нищо друго .
- donna
- Старши потребител
благодаря ви
чули недочули работодателите да си вържат гащите аиде измислили декларациии ами има си адвокати да се съгласуват стях декла..хахаа
а не д ами се излагат....аз не бях сигурна за това и затова си отворих устата пред шефа, явно е било основателно..значи да не работя това НЯМА ПРАВО ДА МИ ЗАБРАНИ...
а не д ами се излагат....аз не бях сигурна за това и затова си отворих устата пред шефа, явно е било основателно..значи да не работя това НЯМА ПРАВО ДА МИ ЗАБРАНИ...
- galentinass
- Младши потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|