- Дата и час: 25 Ное 2024, 11:00 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
скрита покупко продажба
|
|
13 мнения
• Страница 1 от 1
скрита покупко продажба
Моля за помощ!Преди 13 години родителите ми закупиха ведомствен апартамент с мои пари.Пет години след това заради това че аз го платих те ми прехвърлиха същия чрез акт на дарение.В действителност това трябваше да е покупко продажба,но с цел да се предпазя от това съпругата ми да стане съсобственик направихме дарение.В момента обаче попаднах в ръцете на сестричката си която настоява(въпреки че знае за това че е платен от мен) за запазена част.Притежавам платежен документ в който е упомената сумата която прехвърлям на родителите си и с каква цел .Дайте ми някакъв съвет.
- dicho
- Младши потребител
Така ви се пада, като нямате доверие на жена си, сега сестра ви ще ви изнудва за пари. Ако заведе дело, съдът като нищо ще й възстанови запазената част.
- elenakotzeva
- Потребител
Намиращия се у Вас документ може да ви послужи, за да относителната симулация при сделката. Съгласно чл. 17 ал.1 от ЗЗД ще се прилагат правилата относно прикритата сделка. Естествено по този начин, ще разкриете и придобиването на имота в СИО със съпругата Ви.
Срещу нея пък можете да се защити с иск по чл. 21 ал.1 от СК(, който е допустим и преди прекратяване на брака, но предявяването му може само по себе си да доведе до този резултат), ако успеете да докажете, че средствата, с които е платена цената на жилището са лични по смисъла на л. 20 от СК - в случая придобити преди брака.
Така, че вие преценете!
Срещу нея пък можете да се защити с иск по чл. 21 ал.1 от СК(, който е допустим и преди прекратяване на брака, но предявяването му може само по себе си да доведе до този резултат), ако успеете да докажете, че средствата, с които е платена цената на жилището са лични по смисъла на л. 20 от СК - в случая придобити преди брака.
Така, че вие преценете!
- steli_na
- Потребител
да починаха за съжаление в противен случай нямаше да имам проблем с доказванетоbrianna_banks написа:починали ли са родителите ви за да претендира сестра ви за запазена част?
- dicho
- Младши потребител
вижте,помолих за помощ а не за укорelenakotzeva написа:Така ви се пада, като нямате доверие на жена си, сега сестра ви ще ви изнудва за пари. Ако заведе дело, съдът като нищо ще й възстанови запазената част.
- dicho
- Младши потребител
искрено Ви благодаряsteli_na написа:Намиращия се у Вас документ може да ви послужи, за да относителната симулация при сделката. Съгласно чл. 17 ал.1 от ЗЗД ще се прилагат правилата относно прикритата сделка. Естествено по този начин, ще разкриете и придобиването на имота в СИО със съпругата Ви.
Така, че вие преценете!
- dicho
- Младши потребител
Платих,но отвреме на време ми казва да и дадем малко пари и да свършваме с проблемите.Въпросът обаче е принципен и не искам да заплащам 2 пъти за жилището си.Ще бъде много нечестно ако успее да ме обере по тоя гаден начин.dage написа:Обърнете се към адвокат и си платете 20 лв. за съвета, има защо.
- dicho
- Младши потребител
А навремето нямаше ли кой да Ви посъветва при сделката? Сега оставя пътя на сложното доказване в процеса и в най-добрия случай ще бъде развалена сделката, а сестра Ви ще ви заплати това, което сте платили тогава.
- dage
- Младши потребител
Коя сделка ще бъде развалена?Дарението ли?Това не е най добрият вариант според мен,защото ако бъде развалено дарението тя би искала 1/2,а това е по лошо.dage написа:А навремето нямаше ли кой да Ви посъветва при сделката? Сега оставя пътя на сложното доказване в процеса и в най-добрия случай ще бъде развалена сделката, а сестра Ви ще ви заплати това, което сте платили тогава.
- dicho
- Младши потребител
Родителите Ви не са ли оставили някакво наследство - кола, къща, вила, от които сестра Ви да получи полагащата й се по закон запазена част? Дарявали ли са нещо на нея приживе?
- nevy
- Младши потребител
Не,нямаха нищо друго.Благодарение на това че аз осигурих парите за жилището не останахме на улицата.nevy написа:Родителите Ви не са ли оставили някакво наследство - кола, къща, вила, от които сестра Ви да получи полагащата й се по закон запазена част? Дарявали ли са нещо на нея приживе?
- dicho
- Младши потребител
13 мнения
• Страница 1 от 1
|
|