начало

Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро

Предварително разплащане между наследници

Казуси за недвижими имоти

Мнениеот donna » 03 Юли 2006, 16:23

Напротив добре съм си , но се чудя и се мая как така след като се омота продължи да пъддържаш неправилния си /некомпетентния /съвет.
ЕЙ това не го разбирам ,продължи с такъв патос ,но освен себе си не знам дали убеди някой друг.
Доста такива като тебе познавам ......за жалост!
donna
Старши потребител

Мнениеот dva » 03 Юли 2006, 16:28

donna написа:Напротив добре съм си , но се чудя и се мая как така след като се омота продължи да пъддържаш неправилния си /некомпетентния /съвет.
ЕЙ това не го разбирам ,продължи с такъв патос ,но освен себе си не знам дали убеди някой друг.
Доста такива като тебе познавам ......за жалост!

Да оставим и другите да си дадат мнението, че така като го казваш само ти и не звучи убедително. Плюс това тук не е мястото да се караме, като си голям адвокат си практикувай наяве, а не се изтъквай по форумите - кому е нужно, тука пари не дават.
dva
Младши потребител

Мнениеот oho_boho » 03 Юли 2006, 19:58

Мале-мале, Донна пак се разбесня. По-полека, моме!
oho_boho
Потребител

Мнениеот iuna » 03 Юли 2006, 21:03

Благодаря на всички, които се включиха. Имах много работа днес и не видях,че се е заформила дискусия. Без да съм юрист, смятам, че ситуацията не е чак толкова абсурдна. Наистина на брат ми му трябват пари и това решение се опитват да ми наложат тримата/с родителите ни/ вкупом. Зная,че няма договор, който да гарантира такава уговорка. Надявах се, че общата творческа фантазия може да измисли нещо, което поне отчасти да ми даде гаранция. Предварително приемам, че вероятността да получа чаша студена вода, е съвсем реална. Още веднъж благодаря на всички и лека вечер.
iuna
Нов потребител

Мнениеот iuna » 03 Юли 2006, 21:11

Благодаря на всички, които се включиха. Днес имах много работа и не видях, че се е заформила дискусия. Приемам факта, че може да пия една студена вода, но се надявах общата творческа фантазия да измисли нещо. Като не става - не става. Става дума само за пари. Благодаря ви и приятна вечер.
iuna
Нов потребител

Мнениеот iuna » 03 Юли 2006, 21:12

Благодаря на всички, които се включиха. Днес имах много работа и не видях, че се е заформила дискусия. Приемам факта, че може да пия една студена вода, но се надявах общата творческа фантазия да измисли нещо. Като не става - не става. Става дума само за пари. Благодаря ви и приятна вечер.
iuna
Нов потребител

Мнениеот iuna » 03 Юли 2006, 21:13

iuna
Нов потребител

Мнениеот iuna » 03 Юли 2006, 21:21

ШАХ!На екрана излизаше някаква грешка и не смятах, че отговорът ми се публикува. Не държах 5 пъти да кажа едно и също.
iuna
Нов потребител

Мнениеот felixa » 05 Юли 2006, 16:03

аз не мога да разбера защо dva се опитва да обясни на кон с капаци взаимоотношенията между хората. :lol: 8)
felixa
Младши потребител

Мнениеот portokal » 05 Юли 2006, 16:23

Очевидно става дума за пари, а не просто за кефа да се сключи сделка върху неоткрито наследство. А договорът за заем може да бъде с падеж след 10 или 20 години (друг въпрос е каква стойност ще има сумата тогава) и давност ще започне да тече едва след падежа.
Също родителите могат да продадат 1/2 идеална част от един имот на единия си син/дъщеря и да му дарят другата 1/2. След това да дарят сумата на другия си син. Имаме две дарения от родителите към двете деца - едното на 1/2 ид.ч. от имот, другото на пари на стойност 1/2 имот. Защо пък не. Всякакви варианти могат да се измислят.
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот donna » 05 Юли 2006, 16:49

felixa написа:аз не мога да разбера защо dva се опитва да обясни на кон с капаци взаимоотношенията между хората. :lol: 8)

Ами защото от съвети като тоя на dva и на такива поткрепящи такива становища имам позната която си пати /вече си изпати/ много лошо .
И знаеш ли нищо не може да направи , между другото и колегата който е дал съвета е вече на небето и в небитието .
Така ,че "felixa",дай си сметка ,кой е коня с капаците ,че и ти вървиш към натам ....за да изкарат някой лев някои хора могат да сътворят куп глупости.
И кажи благодаря ,че научи нещо полезно ........ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
donna
Старши потребител

Мнениеот vega » 05 Юли 2006, 17:10

Според мен казусът е неразрешим единствено поради нежеланието на сестрата да бъдат намесвани родителите. В противен случай би могло да стане следното: родителите подаряват жилището на сестрата, а тя от своя страна дава на брат си определена сума пари - на каквато изчисляват дела му. Това обаче, меко казано, ми се струва неморално и ненапразно децата не искат да намесват родителите си. Защото наистина, след като хората са си живи и здрави, никой не може да им каже какво да правят с имота си. Един вид на брата не му се чака повече родителите да умрат, затова дай да си делим наследството отсега.
Колкото до намерението на сестрата да даде под каквато и да било форма пари на своя брат, срещу евентуално бъдещо негово задължение да й отстъпи жилището, никак не бих я посъветвала да го направи. Основанията ми за това са следните: представете си, че нищо неподозиращите родители решат да продадат въпросното жилище на трето лице. Тогава за какво става въпрос изобщо. Неслучайно законът обявява за недействителни сделки върху неоткрито наследство. Народът го е казал най-точно - не можеш да си правиш сметките без кръчмаря.
vega
Потребител

Мнениеот iuna » 05 Юли 2006, 19:20

Благодаря на последните включили се. vega, прав/а си. За моралната страна съм 150% съгласна и ми е страшно гадно, че се оказах в тая ситуация. Нямам заслуга за това. Още веднъж благодаря на всички - ясно е, че на така зададения въпрос няма отговор.
iuna
Нов потребител

Мнениеот dage » 05 Юли 2006, 19:45

Може да се направи договор за заем, нотариално заверен или запис на заповед с мортис кауза. Но най-добре е да не се дава голяма сума.
dage
Младши потребител

Мнениеот gudio » 06 Юли 2006, 10:34

dage написа:Може да се направи договор за заем, нотариално заверен или запис на заповед с мортис кауза. Но най-добре е да не се дава голяма сума.

:roll: Какъв ще е този договор или з.з. с "мортис кауза" :?:
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот elenakotzeva » 11 Юли 2006, 13:28

"Колега" agcanev,
Продажбата на наследствени права е възможна, само ако си получил тези права. А това става след смъртта на наследотателя. Ако продаваш наследствени права, преди наследодателят да е починал - това е договор върху неоткрито наследство, който е нищожен по силата на закона - ЗЗД.

Ако наистина смяташ, че наследствени права може да си продават приживе на наследодателя, то просто си скъсай дипломата, ако я имаш. Ако още следваш - най-вероятно никога няма да я получиш
elenakotzeva
Потребител

Мнениеот donna » 11 Юли 2006, 14:01

elenakotzeva написа:"Колега" agcanev,
Продажбата на наследствени права е възможна, само ако си получил тези права. А това става след смъртта на наследотателя. Ако продаваш наследствени права, преди наследодателят да е починал - това е договор върху неоткрито наследство, който е нищожен по силата на закона - ЗЗД.

Ако наистина смяташ, че наследствени права може да си продават приживе на наследодателя, то просто си скъсай дипломата, ако я имаш. Ако още следваш - най-вероятно никога няма да я получиш

Колежке благодаря ти , защото аз колкото и да се опитвах да обясня и да цитирам членове от закона никой не им обръщаше внимание ,незнам защо дали поради незнание или поради факта някои колеги да се сдобият с някой и друг клиент.
Ето заради такива изцепки мнението за адвокатите като цяло е много негативно за жалост.
donna
Старши потребител

Предишна

Назад към Имотни казуси