- Дата и час: 25 Ное 2024, 11:03 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Предварително разплащане между наследници
|
|
37 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Предварително разплащане между наследници
Моля за помощ. Адвокатът, към когото се обърнах, заяви че няма решение на въпроса ми. Може би е така-потвърдете го. Брат ми иска да му изплатя неговата част от наследството на родителите ни. Те са живи, относително здрави и не искам да ги травмирам допълнително, като ги включа в каквито и да са сделки. Има ли някаква възможност за някакъв договор между мен и брат ми, който да защити интересите ми поне в някаква степен, ако брат ми / или наследниците му/ размисли и забрави мъжката дума, която е дал, получавайки парите?
- iuna
- Нов потребител
Re: Предварително разплащане между наследници
iuna написа:Моля за помощ. Адвокатът, към когото се обърнах, заяви че няма решение на въпроса ми. Може би е така-потвърдете го. Брат ми иска да му изплатя неговата част от наследството на родителите ни. Те са живи, относително здрави и не искам да ги травмирам допълнително, като ги включа в каквито и да са сделки. Има ли някаква възможност за някакъв договор между мен и брат ми, който да защити интересите ми поне в някаква степен, ако брат ми / или наследниците му/ размисли и забрави мъжката дума, която е дал, получавайки парите?
Тая тема модератора май трябва да е изтрие ..........кво наследство кви 5 лева когато родителите са живи ,имотите са си техни те ще правят с тях каквото искат ............наследство ангелче чак като умрат сега няма наследство .
Прав е адвоката към който сте се обърнали . Какъвто и договор да сключите с брат си той ще е нищожен ,няма да прояви никакво дейдтвие ........още няма наследство .
Нищожни са договорите, които противоречат на закона или го заобикалят, както и договорите, които накърняват добрите нрави, включително и договорите върху неоткрити наследства.
- donna
- Старши потребител
donna, благодаря за отговора. Надявах се на някакъв вид договор за заем може би, при някакви условия...Не съм юрист. А парите тъй и тъй съм обещала да ги дам. Ще разчитам на мъжка дума.
- iuna
- Нов потребител
Тука май изобщо не става дума за наследство, а за заем с евентуални придобивки след някакъв период. Ако ще даваш заем на брат си по - добре си направете една Запис на заповед и му дай парите като заем и не се занимавай с глупости. Когато става дума за пари, не разчитай на МЪЖКА дума.
- dva
- Младши потребител
Определено послушай dva, не разчитай на мъжка дума и си направи договор за заема или още по-добре запис на заповед!
- avrora
- Младши потребител
avrora написа:Определено послушай dva, не разчитай на мъжка дума и си направи договор за заема или още по-добре запис на заповед!
Какъв заем и кога ще върне парите ..........за давността помислихте ли , НО тук няма заем .........адвоката е бил прав ,а колегите дето пишат такива неща да си препрочетат закона .
" Брат ми иска да му изплатя неговата част от наследството на родителите ни. Те са живи, относително здрави и не искам да ги травмирам допълнително, като ги включа в каквито и да са сделки"
Това ,което цитирах в червено е чл.26 от ЗЗД ...........НЕ ПОДВЕЖДАЙТЕ ЧОВЕКА.
- donna
- Старши потребител
Уважаема колежке donna, по мое усмотрение тука става въпрос за съвсем друго нещо. За наследство изобщо и дума не може да става. Тука говорим за увещаване - на човека му трябват пари и иска да ги издрънчи от сестра си, като и обещава че след време когато ЕВЕНТУАЛНО се стигне до наследство той ще и отстъпи неговия дял. Това е чисто и просто разговор между роднини, които едва ли не превърнахме в казус. Жената не е юрист, както сама каза тя просто ни преразказва не вещия си разговор с брат си.
- dva
- Младши потребител
dva написа:Уважаема колежке donna, по мое усмотрение тука става въпрос за съвсем друго нещо. За наследство изобщо и дума не може да става. Тука говорим за увещаване - на човека му трябват пари и иска да ги издрънчи от сестра си, като и обещава че след време когато ЕВЕНТУАЛНО се стигне до наследство той ще и отстъпи неговия дял. Това е чисто и просто разговор между роднини, които едва ли не превърнахме в казус. Жената не е юрист, както сама каза тя просто ни преразказва не вещия си разговор с брат си.
Тук става въпрос за договор върху неоткрито наследство ,който е нищожен .
- donna
- Старши потребител
Мисля, че е редно първо да изчакаме отговора на заинтересованата и тогава да продължим с безмисления спор.
- dva
- Младши потребител
dva написа:Мисля, че е редно първо да изчакаме отговора на заинтересованата и тогава да продължим с безмисления спор.
Отговора въобще не е безмислен ,много ясно е заден въпроса .
Това ,че се омота с някакви заеми в хипотеза неоткрито наследство си е твой проблем.
Ето кога се открива наследството ЗН Чл. 1. Наследството се открива в момента на смъртта в последното местожителство на умрелия.
чл.26 от ЗЗД го е казал ясно ама кой да чете !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Последна промяна donna на 03 Юли 2006, 15:41, променена общо 1 път
- donna
- Старши потребител
Да си поиграем на логика: "Брат ми иска да му изплатя неговата част от наследството на родителите ни." - очевидно му трябват пари.
Те са живи, относително здрави и не искам да ги травмирам допълнително, като ги включа в каквито и да са сделки. - Единствената сделка в която може да включи родителите си е да ги накара да прахвърлят имуществото си на нея и брат и. (Представи си как ще се почувстват горките хора).
Те са живи, относително здрави и не искам да ги травмирам допълнително, като ги включа в каквито и да са сделки. - Единствената сделка в която може да включи родителите си е да ги накара да прахвърлят имуществото си на нея и брат и. (Представи си как ще се почувстват горките хора).
- dva
- Младши потребител
dva написа:Да си поиграем на логика: "Брат ми иска да му изплатя неговата част от наследството на родителите ни." - очевидно му трябват пари.
Ай стига си се омотавал .
Колко пъти да цитирам .
Не може да се изплати наследството ,нищожно ще бъде -чл.26 ЗЗД ,а кога се открива наследството виж чл.1 от ЗН .
- donna
- Старши потребител
Май не внимаваш, аз 100 пъти повторих, че тука изобщо не става дума за наследство, а за ПАРИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- dva
- Младши потребител
dva написа:Май не внимаваш, аз 100 пъти повторих, че тука изобщо не става дума за наследство, а за ПАРИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
МНОГО СИ ЗЛЕ С ПРАВОТО АМА МНОГО ДА НЯКОЙ ИСКА ПАРИ ЗА НАСЛЕДСТВО КОЕТО НЕ Е ОТКРИТО И ТАКЪВ ДОГОВОР Е НИЩОЖЕН .
Брата иска да се изплати частта от наследството ..........НЕВЪЗМОЖНО !
Никой не говори да даде пари на заем на някого и т.н. ,не става въпрос за други сделки ,виж края на поста !
Аман ........обърка се като пате в калчища ,обърка и човека , много ясно ти е написал ,че се е обърнал и към адвокат ,който също му е обяснил че не може.
Но тук май ти си търсиш клиенти в заради някой лев ще объркаш човека тотално .
Мисля ,че ще е добре всекий да си влиза с профила поне да се знае кой лично какви щуротии пишу!
Пък акощете направете и платена секция та да се знае кой като е дал акъл взел пари да си понесе отговорността .
"Моля за помощ. Адвокатът, към когото се обърнах, заяви че няма решение на въпроса ми. Може би е така-потвърдете го. Брат ми иска да му изплатя неговата част от наследството на родителите ни. Те са живи, относително здрави и не искам да ги травмирам допълнително, като ги включа в каквито и да са сделки. Има ли някаква възможност за някакъв договор между мен и брат ми, който да защити интересите ми поне в някаква степен, ако брат ми / или наследниците му/ размисли и забрави мъжката дума, която е дал, получавайки парите?"
- donna
- Старши потребител
Ще те помоля да не ме квалифицираш, аз съм на друго мнение.
"donna, благодаря за отговора. Надявах се на някакъв вид договор за заем може би, при някакви условия...Не съм юрист. А парите тъй и тъй съм обещала да ги дам. Ще разчитам на мъжка дума." - ти това прочете ли го или да ти го цитирам още веднъж!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
"donna, благодаря за отговора. Надявах се на някакъв вид договор за заем може би, при някакви условия...Не съм юрист. А парите тъй и тъй съм обещала да ги дам. Ще разчитам на мъжка дума." - ти това прочете ли го или да ти го цитирам още веднъж!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- dva
- Младши потребител
dva написа:Ще те помоля да не ме квалифицираш, аз съм на друго мнение.
Какъв договор за заем ми говориш бе човек ..........оня ако му трябват пари и иска заем следва да ги върне ,щото ако не ги върне един ден ще изтече давността и ще си остане с дал пари и пръст в устата .
Тая простащина вече я срещнах имам една позната дето пие студена вода и плаща от акълита на такъв спец като тебе!
И става велико в съда .........да ама аз му дадох еди кога си заем с уговорката ,че това е частта относно неговото наследство .
Хе хе хе дори и брата да се въздържи от някаква делба той може да има деца и съпруга ,като почине и той някой светъл ден тях как ще спреш да делят .................с констативка дето ще падне веднага айде моляте не бъркай човека .
- donna
- Старши потребител
dva написа:Това го е написала заинтересованата жена, а не аз. Ти правиш ли разлика между изказване и цитат.
Правя разлика между компетентен и некомпетентен съвет .
- donna
- Старши потребител
donna написа:dva написа:Това го е написала заинтересованата жена, а не аз. Ти правиш ли разлика между изказване и цитат.
Правя разлика между компетентен и некомпетентен съвет .
В случая некомпетентната си ти, по-добре не влизай във форума като не си добре с нервите.
- dva
- Младши потребител
37 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|