начало

Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро

Предварително разплащане между наследници

Казуси за недвижими имоти

Предварително разплащане между наследници

Мнениеот iuna » 02 Юли 2006, 17:42

Моля за помощ. Адвокатът, към когото се обърнах, заяви че няма решение на въпроса ми. Може би е така-потвърдете го. Брат ми иска да му изплатя неговата част от наследството на родителите ни. Те са живи, относително здрави и не искам да ги травмирам допълнително, като ги включа в каквито и да са сделки. Има ли някаква възможност за някакъв договор между мен и брат ми, който да защити интересите ми поне в някаква степен, ако брат ми / или наследниците му/ размисли и забрави мъжката дума, която е дал, получавайки парите?
iuna
Нов потребител

Re: Предварително разплащане между наследници

Мнениеот donna » 02 Юли 2006, 17:57

iuna написа:Моля за помощ. Адвокатът, към когото се обърнах, заяви че няма решение на въпроса ми. Може би е така-потвърдете го. Брат ми иска да му изплатя неговата част от наследството на родителите ни. Те са живи, относително здрави и не искам да ги травмирам допълнително, като ги включа в каквито и да са сделки. Има ли някаква възможност за някакъв договор между мен и брат ми, който да защити интересите ми поне в някаква степен, ако брат ми / или наследниците му/ размисли и забрави мъжката дума, която е дал, получавайки парите?

Тая тема модератора май трябва да е изтрие ..........кво наследство кви 5 лева когато родителите са живи ,имотите са си техни те ще правят с тях каквото искат ............наследство ангелче чак като умрат сега няма наследство .
Прав е адвоката към който сте се обърнали . Какъвто и договор да сключите с брат си той ще е нищожен ,няма да прояви никакво дейдтвие ........още няма наследство .

Нищожни са договорите, които противоречат на закона или го заобикалят, както и договорите, които накърняват добрите нрави, включително и договорите върху неоткрити наследства.
donna
Старши потребител

Мнениеот iuna » 02 Юли 2006, 22:04

donna, благодаря за отговора. Надявах се на някакъв вид договор за заем може би, при някакви условия...Не съм юрист. А парите тъй и тъй съм обещала да ги дам. Ще разчитам на мъжка дума.
iuna
Нов потребител

Мнениеот dva » 03 Юли 2006, 14:48

Тука май изобщо не става дума за наследство, а за заем с евентуални придобивки след някакъв период. Ако ще даваш заем на брат си по - добре си направете една Запис на заповед и му дай парите като заем и не се занимавай с глупости. Когато става дума за пари, не разчитай на МЪЖКА дума.
dva
Младши потребител

Мнениеот avrora » 03 Юли 2006, 14:53

Определено послушай dva, не разчитай на мъжка дума и си направи договор за заема или още по-добре запис на заповед!
avrora
Младши потребител

Мнениеот donna » 03 Юли 2006, 15:03

avrora написа:Определено послушай dva, не разчитай на мъжка дума и си направи договор за заема или още по-добре запис на заповед!

Какъв заем и кога ще върне парите ..........за давността помислихте ли :lol: , НО тук няма заем .........адвоката е бил прав ,а колегите дето пишат такива неща да си препрочетат закона .

" Брат ми иска да му изплатя неговата част от наследството на родителите ни. Те са живи, относително здрави и не искам да ги травмирам допълнително, като ги включа в каквито и да са сделки"

Това ,което цитирах в червено е чл.26 от ЗЗД ...........НЕ ПОДВЕЖДАЙТЕ ЧОВЕКА.
donna
Старши потребител

Мнениеот dva » 03 Юли 2006, 15:18

Уважаема колежке donna, по мое усмотрение тука става въпрос за съвсем друго нещо. За наследство изобщо и дума не може да става. Тука говорим за увещаване - на човека му трябват пари и иска да ги издрънчи от сестра си, като и обещава че след време когато ЕВЕНТУАЛНО се стигне до наследство той ще и отстъпи неговия дял. Това е чисто и просто разговор между роднини, които едва ли не превърнахме в казус. Жената не е юрист, както сама каза тя просто ни преразказва не вещия си разговор с брат си.
dva
Младши потребител

Мнениеот donna » 03 Юли 2006, 15:21

dva написа:Уважаема колежке donna, по мое усмотрение тука става въпрос за съвсем друго нещо. За наследство изобщо и дума не може да става. Тука говорим за увещаване - на човека му трябват пари и иска да ги издрънчи от сестра си, като и обещава че след време когато ЕВЕНТУАЛНО се стигне до наследство той ще и отстъпи неговия дял. Това е чисто и просто разговор между роднини, които едва ли не превърнахме в казус. Жената не е юрист, както сама каза тя просто ни преразказва не вещия си разговор с брат си.

Тук става въпрос за договор върху неоткрито наследство ,който е нищожен .
donna
Старши потребител

Мнениеот dva » 03 Юли 2006, 15:24

НЕОТКРИТО наследство - няма наследство. Рибата в морето, ние подгряваме тигана.
dva
Младши потребител

Мнениеот dva » 03 Юли 2006, 15:27

Мисля, че е редно първо да изчакаме отговора на заинтересованата и тогава да продължим с безмисления спор.
dva
Младши потребител

Мнениеот donna » 03 Юли 2006, 15:30

dva написа:Мисля, че е редно първо да изчакаме отговора на заинтересованата и тогава да продължим с безмисления спор.

Отговора въобще не е безмислен ,много ясно е заден въпроса .
Това ,че се омота с някакви заеми в хипотеза неоткрито наследство си е твой проблем.
Ето кога се открива наследството ЗН Чл. 1. Наследството се открива в момента на смъртта в последното местожителство на умрелия.

чл.26 от ЗЗД го е казал ясно ама кой да чете !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Последна промяна donna на 03 Юли 2006, 15:41, променена общо 1 път
donna
Старши потребител

Мнениеот dva » 03 Юли 2006, 15:41

Да си поиграем на логика: "Брат ми иска да му изплатя неговата част от наследството на родителите ни." - очевидно му трябват пари.

Те са живи, относително здрави и не искам да ги травмирам допълнително, като ги включа в каквито и да са сделки. - Единствената сделка в която може да включи родителите си е да ги накара да прахвърлят имуществото си на нея и брат и. (Представи си как ще се почувстват горките хора).
dva
Младши потребител

Мнениеот donna » 03 Юли 2006, 15:43

dva написа:Да си поиграем на логика: "Брат ми иска да му изплатя неговата част от наследството на родителите ни." - очевидно му трябват пари.

Те са живи, относително здрави и не искам да ги травмирам допълнително, като ги включа в каквито и да са сделки. - Единствената сделка в която може да включи родителите си е да ги накара да прахвърлят имуществото си на нея и брат и. (Представи си как ще се почувстват горките хора).

Ай стига си се омотавал .

Колко пъти да цитирам .

Не може да се изплати наследството ,нищожно ще бъде -чл.26 ЗЗД ,а кога се открива наследството виж чл.1 от ЗН .
donna
Старши потребител

Мнениеот dva » 03 Юли 2006, 15:47

Май не внимаваш, аз 100 пъти повторих, че тука изобщо не става дума за наследство, а за ПАРИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dva
Младши потребител

Мнениеот donna » 03 Юли 2006, 15:55

dva написа:Май не внимаваш, аз 100 пъти повторих, че тука изобщо не става дума за наследство, а за ПАРИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

МНОГО СИ ЗЛЕ С ПРАВОТО АМА МНОГО ДА НЯКОЙ ИСКА ПАРИ ЗА НАСЛЕДСТВО КОЕТО НЕ Е ОТКРИТО И ТАКЪВ ДОГОВОР Е НИЩОЖЕН .
Брата иска да се изплати частта от наследството ..........НЕВЪЗМОЖНО !
Никой не говори да даде пари на заем на някого и т.н. ,не става въпрос за други сделки ,виж края на поста !
Аман ........обърка се като пате в калчища ,обърка и човека , много ясно ти е написал ,че се е обърнал и към адвокат ,който също му е обяснил че не може.
Но тук май ти си търсиш клиенти в заради някой лев ще объркаш човека тотално .
Мисля ,че ще е добре всекий да си влиза с профила поне да се знае кой лично какви щуротии пишу!
Пък акощете направете и платена секция та да се знае кой като е дал акъл взел пари да си понесе отговорността .

"Моля за помощ. Адвокатът, към когото се обърнах, заяви че няма решение на въпроса ми. Може би е така-потвърдете го. Брат ми иска да му изплатя неговата част от наследството на родителите ни. Те са живи, относително здрави и не искам да ги травмирам допълнително, като ги включа в каквито и да са сделки. Има ли някаква възможност за някакъв договор между мен и брат ми, който да защити интересите ми поне в някаква степен, ако брат ми / или наследниците му/ размисли и забрави мъжката дума, която е дал, получавайки парите?"
donna
Старши потребител

Мнениеот dva » 03 Юли 2006, 16:01

Ще те помоля да не ме квалифицираш, аз съм на друго мнение.

"donna, благодаря за отговора. Надявах се на някакъв вид договор за заем може би, при някакви условия...Не съм юрист. А парите тъй и тъй съм обещала да ги дам. Ще разчитам на мъжка дума." - ти това прочете ли го или да ти го цитирам още веднъж!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dva
Младши потребител

Мнениеот donna » 03 Юли 2006, 16:08

dva написа:Ще те помоля да не ме квалифицираш, аз съм на друго мнение.

"donna, благодаря за отговора. Надявах се на някакъв вид договор за заем може би, при някакви условия...Не съм юрист. А парите тъй и тъй съм обещала да ги дам. Ще разчитам на мъжка дума." - ти това прочете ли го или да ти го цитирам още веднъж!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Какъв договор за заем ми говориш бе човек ..........оня ако му трябват пари и иска заем следва да ги върне ,щото ако не ги върне един ден ще изтече давността и ще си остане с дал пари и пръст в устата .
Тая простащина вече я срещнах имам една позната дето пие студена вода и плаща от акълита на такъв спец като тебе!
И става велико в съда .........да ама аз му дадох еди кога си заем с уговорката ,че това е частта относно неговото наследство .
Хе хе хе дори и брата да се въздържи от някаква делба той може да има деца и съпруга ,като почине и той някой светъл ден тях как ще спреш да делят .................с констативка дето ще падне веднага айде моляте не бъркай човека .
donna
Старши потребител

Мнениеот dva » 03 Юли 2006, 16:14

Това го е написала заинтересованата жена, а не аз. Ти правиш ли разлика между изказване и цитат.
dva
Младши потребител

Мнениеот donna » 03 Юли 2006, 16:16

dva написа:Това го е написала заинтересованата жена, а не аз. Ти правиш ли разлика между изказване и цитат.

Правя разлика между компетентен и некомпетентен съвет .
donna
Старши потребител

Мнениеот dva » 03 Юли 2006, 16:19

donna написа:
dva написа:Това го е написала заинтересованата жена, а не аз. Ти правиш ли разлика между изказване и цитат.

Правя разлика между компетентен и некомпетентен съвет .

В случая некомпетентната си ти, по-добре не влизай във форума като не си добре с нервите.
dva
Младши потребител

Следваща

Назад към Имотни казуси