начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

заверка при чужд нотариус

Казуси за недвижими имоти

заверка при чужд нотариус

Мнениеот amber25 » 02 Юли 2006, 10:29

Имам следният въпрос:продавам наследствена селскостопанска земя и в момента набавям всички необходими документи за изповядване на сделката пред нотариус.Проблемът е че майка ми,която е един от основните наследници от 20 години живее в САЩ и всички документи,които тя трябва да попълни трябва да са нотариално заверени от нотариус там.Досега всичко вървеше добре,но последните две декларации едната за гражданство и гражданско състояние а другата по чл.264,ал.1 са заверени не в българското консулство ,а при американски нотариус.Би ли било някакъв проблем това за пред нашия нотариус?
amber25
Нов потребител

Re: заверка при чужд нотариус

Мнениеот donna » 02 Юли 2006, 10:37

amber25 написа:Имам следният въпрос:продавам наследствена селскостопанска земя и в момента набавям всички необходими документи за изповядване на сделката пред нотариус.Проблемът е че майка ми,която е един от основните наследници от 20 години живее в САЩ и всички документи,които тя трябва да попълни трябва да са нотариално заверени от нотариус там.Досега всичко вървеше добре,но последните две декларации едната за гражданство и гражданско състояние а другата по чл.264,ал.1 са заверени не в българското консулство ,а при американски нотариус.Би ли било някакъв проблем това за пред нашия нотариус?

Колега ползвала съм документи заверени от чужд нотариус и по конкретно пълномощни и други д-ти ,вярно не касаеха въпроси с недвижим имот ,но всички тия бяха с апостил и превод и нямаше никакъв проблем. В твоя случай говори с нотариуса .
donna
Старши потребител

Мнениеот elenakotzeva » 03 Юли 2006, 10:31

За да важат заверките на американския нотариус ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА БЪДАТ ПРИДРУЖЕНИ С АПОСТИЛ съгласно Хагската конвенция.

В различните щати апостилите се издават от администрацията на щата или от съда - информация за това можете на получите от сайта на посолството на САЩ в София.

Ако няма Апостили към документите, няма да можете да си направите сделката.
elenakotzeva
Потребител

Назад към Имотни казуси