начало

Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро

Офис във жилищна сграда

Казуси за недвижими имоти

Офис във жилищна сграда

Мнениеот theedge » 29 Юни 2006, 12:35

Здравейте,
съседите ми са си отдали апартамента на фирма която го ползва за офис. Нямам нищо против да работят денем, но проблема е че работят и нощем. Дейността не е шумна (рекламни материали), но в един празен почти апартамент като техния, в 3 часа посред нощ, всяко едно хлопане на врата (а те сякаш са неандерталци и ги хлопат); всяко едно повишаване на тон - а те се случва да се карат доста често; и всякакви други такива неща които един нормален човек не прави нощем ни будят и превръщат в кошмар и без това кошмарните горещини. На входната врата на апартамента им няма някакви обозначителни табели че това е офис. Просто имат още един офис на публично място и тук го ползват за втори офис, за допълнителна площ. Та въпроса ми е какво мога да направя: първо никой не ме е питал дали имам нещо против фирма да се настани в съседство; кварталния полицай ми вдига рамене че нищо не можел да направи освен да си поговори със наемателя на офиса. Опитвали сме се не еднократно да се разберем с същия този наемател, но в общи линии неговата теза е че щом си плаща наема може да прави каквото си иска. МИслили сме да викаме нощем полиция, но дори и да се скарат съседите от фирмата то е за 5-10 мин, след това се утишат след малко пак се развикат за нещо, хлопнат се врати, утишат се ... и така цяла нощ.. но знам ли като дойде полицията дали няма да са се утишили? Освен това какво с оплакване да се обадя на 166: съседите ми си говорят шумно? Някак не ми звучи убедително. В същото време не мисля че е нормално в една жилищна сграда, без моето съгласие да се извършват дейности които са неприсъщи.
Моля за съдействие, мнение, или каквото и да е с което някой да ми помогне.
theedge
Нов потребител

Мнениеот kontrol » 29 Юни 2006, 22:01

• Наредба за обществения ред на територията на съответната община
  • чл. 37 и 38 ЗУТ
  • чл. 15, ал. 4 ПУРНЕС вр. 235 ЗЗД
kontrol
Активен потребител

Мнениеот kitty » 30 Юни 2006, 09:50

За преустройството е необходимо е решение на Общото събрание на етажната собственост, и изрично писмено съгласие от непосредствените съседи на обекта (чл.38 ал.3 изр.2-ро от ЗУТ). Очевидно такова съгласие не е давано, за това можете да подадете жалба в РДНСК за това, че апартамента е преустроен в офис, или че жилището се ползва не по предназначение.
kitty
Младши потребител

Мнениеот theedge » 02 Юли 2006, 11:00

благодаря за отговорите, сега ако успея и да накарам мързеливите държавни служители да се размърдат....
theedge
Нов потребител

Назад към Имотни казуси