начало

Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро

дарение на недвижим имот и отказ от оспорване

Казуси за недвижими имоти

дарение на недвижим имот и отказ от оспорване

Мнениеот evrika » 29 Юни 2006, 19:26

Имам следният случай:
С жена ми живеем в апартамент на името на родителите й.Те попринцип имат намерение да ни го прехвърлят.Жена ми има брат.Ако прехвърлянето стане с покупко-продажба, по принцип не може да има оспорване от страна на брата.Ако обаче стане с дарение, тогава може да се оспорва.
Въпросът ми е-ако братът подпише документ, че няма нищо против дарението на имота на сестра си, това ще има ли правна сила и ще може ли да го оспори за в бъдеще?
evrika
Младши потребител

Re: дарение на недвижим имот и отказ от оспорване

Мнениеот donna » 29 Юни 2006, 19:30

evrika написа:Имам следният случай:
С жена ми живеем в апартамент на името на родителите й.Те попринцип имат намерение да ни го прехвърлят.Жена ми има брат.Ако прехвърлянето стане с покупко-продажба, по принцип не може да има оспорване от страна на брата.Ако обаче стане с дарение, тогава може да се оспорва.
Въпросът ми е-ако братът подпише документ, че няма нищо против дарението на имота на сестра си, това ще има ли правна сила и ще може ли да го оспори за в бъдеще?

Този документ няма да има никаква правна сила/нищожен е / .
Собствениците сами се разпореждат с имотите си ,волята на трети лица е без значение .
donna
Старши потребител

Мнениеот evrika » 29 Юни 2006, 19:38

Благодаря, но аз имам впредвид оспорване на самият процес на прехвърляне чрез дарение
evrika
Младши потребител

Мнениеот donna » 29 Юни 2006, 19:51

evrika написа:Благодаря, но аз имам впредвид оспорване на самият процес на прехвърляне чрез дарение

Тоя "документ" няма да е пречка ,лицето ,което го е подписало ...някой ден в бъдещето /след смъртта на родителите естествено/ да оспорва дарението ,той е нищожен .
donna
Старши потребител

Мнениеот evrika » 29 Юни 2006, 19:56

Разбрах, благодаря!Значи вариантът с дарението винаги носи риск.
evrika
Младши потребител

Назад към Имотни казуси