в отговор на въпросите ти:1.разпоредбата на чл.42 ал.2 ЗУТ препраща към чл.21 ал.4 от ЗУТ т.е необходимо е съгласие.
2. в юридическата практика предварителният отказ от обжалване е нищожен, т.е. не поражда правни последици., следователно ше трябва да се изчака да влезе в сила този пуп, тъй като се разработва не само за вашите два имота , а за целия квартал.
доколкото схващам същността на въпроса ти е дали е необходимо съгласие от собств. на съседния имот, ако с влязъл в сила пуп е придвено свързано застрояване на калкан. ако процедурата по изготвяне на пуп е започнала по инициатива на админ.орган, то не се изисква съгласие. съгласие ще ви искат ако искате издаване на разрешение за строеж , т.е. искате да реализирате плана в частта му относно вашите два имота.
мисля че казуса е дали се иска съгласие за ПРЕУСТРОЙСТВО на съществуваща постройка, която ВЕЧЕ е изградена на калкан, но не е нанесена в плана.
мисля че ше трябва да изчакаш да влезе в сила пуп-а, и след това да си вземеш спокойно АУ тъй като той ще се обяви само на собствениците и на носителите на ограничени вещни права в имота, т.е. съседът ти "Софийски имоти" НЕ Е ЗАИНТЕРЕСОВАНО ЛИЦЕ по отношение на преустройството във вече изградено постройка. надявам се да разбереш какво искам да ти кажа.
- Дата и час: 25 Ное 2024, 10:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Акт за узаконяване
|
|
31 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
между другото тези обстоятелства можеше да ги споменеш още в началото , защото са мноого важни, тъй като ако един строеж н е отговаря на предвижданията на плана, т.е. по градоустройство, никакви съгласия не могат да те отърват
- kitty
- Младши потребител
Или по друг начин казано:
(4) (Предишна ал. 3, изм. - ДВ, бр. 65 от 2003 г.) Не се допуска влезли в сила подробни устройствени планове да се изменят с цел узаконяване на незаконно изградени строежи.
(4) (Предишна ал. 3, изм. - ДВ, бр. 65 от 2003 г.) Не се допуска влезли в сила подробни устройствени планове да се изменят с цел узаконяване на незаконно изградени строежи.
- oho_boho
- Потребител
kitty ти направо разби всички мои надежди.А мога ли да искам разрешение за строеж при положение, че ПУП-а не е влязъл в сила, в същност аз мога да искам, но най-вероятно никой няма да ми го даде.
- mibora
- Потребител
да, при положение че нямаш влязъл в сила пуп, никой няма да ти издаде разрешение за строеж за съжаление.
единствения вариант за теб е да издириш съседите и да ти дадат съгласие, след което да си вземеш АУ.с поздрав
единствения вариант за теб е да издириш съседите и да ти дадат съгласие, след което да си вземеш АУ.с поздрав
- kitty
- Младши потребител
пуснала съм молба до Столична община , като съм изложила целия случай и със питането кой се разпорежда и управлява имота и може да ми издаде такава декларация.Ако искаш като има резултат ще пиша.Поздрави
- mibora
- Потребител
1.вчера говорих с общината,комисията която е разглеждала молбата е взела решение да ни изпрати отговор,с който отново ни изпраща при Софийски имоти, защото те не могат нищо да направят-изпращат ни в трета глуха;2.сещам се да попитам още нещо,защото си компетентна в тази област:с ПУП, влязъл в сила е предвидено от имота ни в гр.Кюстендил да отчуждат 300кв.м. за направа на улица, през 2001г. кметът на общината издаде заповез за отчуждаване, която ние обявихме за нищожна, поради липса на материалноправна компетентности нарушение на разпоредбите на чл.23 и чл.25 от ЗОС, ние искаме да ни отчуждат и да ни изплатят обезщетението.Мога ли да подам молба за започване на процедурата по отчуждаване, и ако подам те длъжни ли са да започнат?Когато можеш ми отговори.Поздрави
- mibora
- Потребител
31 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|