с наказателно постановление ми се налага адм.наказание- глоба от 300 лв. за извършено от мен нарушение на разпоредбите на трудовото законодателство. размерът на глобата е определен на основание разпоредбата на чл.413(2)КТ, където се предвижда глоба в размер от 250 лв. до 1000 лв. когато нарушението е извършено от "работодател" или "длъжностно лице".
обаче, аз не съм нито "работодател", нито "длъжностно лице", защото съм едноличен търговец, стопанисвам едно малко кафене с 3 маси и не ползвам наемен персонал, нито някога съм ползвал.
не е ли в реда на нещата да бъде определен размерът на глобата ми по чл.413 ал.1, където размерите за глоба са значително по-ниски: от 20лв. до 250лв.
предварително благодаря на тези, които ще ми отделят от времето си за отговор. отговорът ми трябва спешно, защото имам 7дневен срок за обжалване пред съд. благодаря.
- Дата и час: 24 Ное 2024, 15:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
чл.413 ал.1 и ал.2 КТ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Положението Ви наистина е сериозно. Според мен най -добре ще бъде да потърсите компетентна платена рпавна помощ от адвокат. По този начин ще получите квалифицирана защита на своите интереси.
УСПЕХ!
УСПЕХ!
"Divide еt impera" !
- monteskio
- Активен потребител
Прав си. Направо обжалвай и напиши в жалбата точно това, което пишеш тук. Нито си работодател, нито си длъжностно лице, защото според КТ длъжностно лице е "работник или служител, който...".
-
portokal - Старши потребител
такса за разглеждане на обжалването на нак.постановление
трябва ли предварително да заплатя такса за разглеждане на обжалваното от мен наказателно постановление , (жалбата си до Районния съд подавам чрез Дирекция"Областна инспекция по труда"):?:
какъв е размерът на тази такса приблизително
ПП: нито имам средства, нито ми прилича да си наемем адвокат. за какво "хвърлих" приблизително 10000 щатски долара и "висих" в юридическия факултет на държавен университет 5 години
нека който може със съвет по поставените от мен въпроси да помогне, който пък е в невъзможност със съвет помощ да ми окаже, то успех да ми пожелае в това начинание.
какъв е размерът на тази такса приблизително
ПП: нито имам средства, нито ми прилича да си наемем адвокат. за какво "хвърлих" приблизително 10000 щатски долара и "висих" в юридическия факултет на държавен университет 5 години
нека който може със съвет по поставените от мен въпроси да помогне, който пък е в невъзможност със съвет помощ да ми окаже, то успех да ми пожелае в това начинание.
- mypoints
- Потребител
Re: чл.413 ал.1 и ал.2 КТ
mypoints написа:с наказателно постановление ми се налага адм.наказание- глоба от 300 лв. за извършено от мен нарушение на разпоредбите на трудовото законодателство. размерът на глобата е определен на основание разпоредбата на чл.413(2)КТ, където се предвижда глоба в размер от 250 лв. до 1000 лв. когато нарушението е извършено от "работодател" или "длъжностно лице".
обаче, аз не съм нито "работодател", нито "длъжностно лице", защото съм едноличен търговец, стопанисвам едно малко кафене с 3 маси и не ползвам наемен персонал, нито някога съм ползвал.
не е ли в реда на нещата да бъде определен размерът на глобата ми по чл.413 ал.1, където размерите за глоба са значително по-ниски: от 20лв. до 250лв.
предварително благодаря на тези, които ще ми отделят от времето си за отговор. отговорът ми трябва спешно, защото имам 7дневен срок за обжалване пред съд. благодаря.
здравейте,
обжалвах наказателното постановление, насрочиха ми дело. мина едно заседание и сега, чакам второ(и надявам се последно) заседание, където да се произнесе съдията по моята жалба с решение.
след колко време мога да очаквам това второ заседание на съда по моята жалба? има ли някакъв законоустановен срок?
- mypoints
- Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|