- Дата и час: 25 Ное 2024, 11:41 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
форма на договор продажба самолет
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
форма на договор продажба самолет
Под каква форма се сключва договора за продажба на самолет?
- d2
- Младши потребител
elenakotzeva написа:Писмена, с нотариална заверка на подписите.
ЗАКОН за гражданското въздухоплаване
Чл. 23. (Изм. - ДВ, бр. 85 от 1998 г.) (1) Прехвърлянето на правото на собственост, учредяването и прехвърлянето на вещни права и учредяването на вещни тежести върху въздухоплавателно средство се извършват в писмена форма.
(2) Сделките по ал. 1 имат действие спрямо трети лица след вписването им в регистъра на гражданските въздухоплавателни средства .
(3) Недействителен е договор за продажба или за отдаване под наем на въздухоплавателни средства - собственост на български лица, сключен в противоречие с международни договори или с решение на международна организация, приети от Република България.
(4) Учредяването на залог върху въздухоплавателно средство има действие от датата на вписването в регистъра. При учредяване на два или повече залози върху едно и също въздухоплавателно средство редът на предпочтително удовлетворение се определя от датата на вписване на тежестта в регистъра на гражданските въздухоплавателни средства, а ако вписването е направено в един и същи ден, меродавен е поредният номер на вписването.
Според мен е излишно нотариално удостоверяване на подписите, излишни са и нотариалните такси.
- oncho
- Младши потребител
и аз така мисля-без нотариална заверка.Такава се е искала преди редакцията на цитирания чл.23 през '98.
А трябва ли да се плаща 2% ДТ по Закона за местните данъци и такси и кое е основанието?
Благодаря ВИ!
А трябва ли да се плаща 2% ДТ по Закона за местните данъци и такси и кое е основанието?
Благодаря ВИ!
- d2
- Младши потребител
d2 написа:може ли да се приеме, че самолета е МПС?чл.44 или чл.46???
Мисля си, че явно го квалифицират като превозно средство, тъй като данъка за въздухоплавателните средства е определен в Раздел IV - Данък върху превозните средства ЗМДТ.
От друга страна явно се прави разграничение между моторни превозни средства и въздухоплавателни средства.
Двоумя се, но съм по - склонен да мисля че не се дължи 2 % данък по ЗМДТ
Последна промяна oncho на 23 Юни 2006, 22:37, променена общо 1 път
- oncho
- Младши потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|