начало

Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро

Мотаят ме с "Разрешение за ползване" ( Акт 16)

Казуси за недвижими имоти

Мотаят ме с "Разрешение за ползване" ( Акт 16)

Мнениеот thebuilder » 19 Юни 2006, 13:18

Имам следния проблем: Построил съм къща в УПИ моя собственост с всички необходими документи - проект, разрешение за строеж и прочие. По време на строежа са водени всички документации - протоколи и прочие, имам и документ по чл. 181 от ЗУТ за степен груб строеж.
Къщата е нанесена в кадастъра, имам и скица от общината, договори с енерго, В и К, становища от пожарна и ХЕИ за държавно приемане, сертификати за материали, абе с две думи - всичко нужно.

Главния архитект обаче се запъна, защото съм имал ипотека върху мястото и правото на строеж в полза на банката, кредитирала ме за строителството - не знаел РП дали да бъде на мое име или на името на банката. Документите съм внесъл март месец и още чакам.

Някакви идеи?
thebuilder
Нов потребител

Мнениеот kitty » 22 Юни 2006, 09:43

няма пречка да ти бъде издадено разрешение заползване, тъй като този административен акт удостоверява, че сградата е годна за обитаване. РП в никакъв случай не касае вещни права и тежести върху имота.разибира се ако сградата ев груб строеж и дума не може да става за РП.протокола по чл.181 от ЗУТ ти помага единствено да извършиш прехвърлителна сделка с имота, но нищо повече.няма случай в практиката да се издава разрешение за ползване на името на банка. 8) 8) 8)
kitty
Младши потребител

Назад към Имотни казуси